Epilepszia elleni szert ad valaki a gyerekének? (beszélgetős fórum)
Jaj,ne haragudj,de nagyon elmaradtam a válasszal! Bocsi!
Azt kérdezted még januárban,hogy mi alapján döntötték el,hogy leállítják fiamnál a gyógyszert!? Nos,először fél évente,aztán évente EEG-t csináltak és bár nem lett tökéletes az eredmény,mivel nem volt a gyógyszerbeállítás után több görcse,ezért fokozatosan elhagyhattuk a gyógyszerezést.Hála Istennek,mint már írtam,soha többé nem lett semmi baj ezzel kapcsolatban és most májusban fog érettségizni.:)Soha semmi hátránya nem volt belőle és mi sem erősítettük a betegségtudatát.Mindig azt mondtuk,hogy azért szed gyógyszert,nehogy beteg legyen!
Szorítok,hogy Nálatok is minden rendben legyen! Ne izgulj,ha Nálatok is csak a görcsküszöbbel van gond,mint nálunk is, akkor EL FOGJA NŐNI! :)Egészséges felnőtt lesz,ne aggódj!
Már jobban vagyunk, köszi!
Ti hogy álltok a fogzással?
EEG-re mentek? Szerintem ez murphy... Mi is mindig kifogjuk az ilyeneket. Mikor alvásosra mentünk elaludt előtte a kocsiba, és ott természetesen nem aludt. :)
Én hívtam ma az ügyeletet, mert Rékának már nem mertem nélkülük lázcsillapítót adni. Azt mondták hogy 2 órának jó eltelni bármilyen kúp vagy szirup bevétele és az epi gyógyszer bevétele között, de nincs olyan amit nem lehet nekik adni.
Egyébként éjjel is nyugodtan hívd őket, most is nagyon kedvesek voltak.
Jobbulást Nektek!
Szerintem nyugodtan hívd fel őket. Volt már hogy én is betelefonáltam. Azért vannak ott.
Rékának most mandulagyulladása van. Írtak neki a biztonság kedvéért antibiotikumot, de még nem adom neki. Most tantum verdét használunk orvosi bele egyezéssel. Ha ez nem viszi le neki 2 nap alatt, akkor jön az antibiotikum.
Szia!
Ugyan mi más gyógyszert szedünk, de nurofent szoktam Rékának adni ha nagyon fáj a foga, csak nem rögtön a gyógyszer beadása után. Ami nekünk még bevált az a dentinox gél. Ez lidokainos, nagyon pici kell belőle és nekünk ez az egy használ. Egyébként bármelyik gyógyszertárban meg tudod kérdezni, vagy hívd fel a heim pál ügyeletet (264-3314), ott nagyon kedvesek és segítőkészek.
Szia!
Oda jártunk, de az orvosunk átment a Heim Pálba, így most oda járunk hozzá. Nagyon szeretjük, úgyhogy remélem még egy darabig nem megy nyugdíjba. :) Ti kihez jártok ha megkérdezhetem?
Szia!
Igen, rendes vénás vérvétel. Rékának nagyon rosszak a vénái, de eddig nagyon ügyesen vettek tőle vért a bethesdában és a heim pálban is. Ha nem tudnak vénát szúrni nekik, akkor nem szokták őket szadizni, hanem megszúrják általában a kézfejüket és csepegtetve veszik le. Ahogy én észrevettem nem a szúrás miatt sírnak, hanem mert lefogják őket. Ne izgulj, minden rendben lesz!!! Priviben küldöm az elérhetőséget!
Ja igen: Orsi, nagyon örülnék, ha küldenél homeopata orvosi elérhetőséget, de persze csak akkor, ha ti jónak találtátok.
Még egy kérdés: nemsokára kell vinnünk vérvételre, ami alapján ellenőrzik, hogy bontja a mája a gyógyszert. Ilyen pici babánál hogy csinálják a vérvételt? Rendesen vénát szúrnak? Csak hogy hogyan készüljünk lelkileg a tortúrára...
Szia!
Nekem 18 hónapos kislányom van. 1 éve kap epilepsziára gyógyszert. Más eset mint a Te kisfiad, de gondoltam leírom a tapasztalatainkat... Réka 6 hónapos volt, amikor kiderült hogy (valószínűleg) szülési oxigénhiány miatt agykárosodása van. Görcse soha nem volt, de az eeg hasonló háttértevékenységet mutatott neki mint az epilepsziásoknál. Ő nagyon jól reagált a gyógyszerre. Előtte nagyon felszínesen aludt, nyugtalan volt, szinte folyamatos "készenlétben" volt az agya. Azóta kiegyensúlyozott leányzó, és sokkal jobban haladunk a fejlesztésekben is. Már volt egy gyógyszerváltásunk, ami zökkenőmentes volt.
Ha gondolod priviben küldök tippet homeopátiás orvosra, mégiscsak finomabb mint a gyógyszerezés, de nekünk sajnos nem volt elég.
Orsi
mint mondtad nagyon jó orvoshoz kerültetek, hidd el a legjobb, és a legkevésbé veszélyes megoldást keresi a megoldást a problémára
ahhoz, hogy erre válaszoljunk nagyon keveset tudunk :)
További ajánlott fórumok:
- Mi az oka annak, hogy ha egy szülő anyagilag mindent megad a gyerekének, akkor az felnőttkorában nem törődik a szüleivel?
- Lehet jó szülő az az apa aki elhagyta első szülőtt gyerekét, nem foglalkozott vele évekig?! Akár az elsőszülőttnél, akár másik gyerekénél?!
- Ki mennyit szán a gyerekének a Mikulás csomagra?
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- 14 hetes kismama vagyok, epilepsziás gyógyszert szedek, de kb. 45 perc után kihánytam, be kell vennem újra vagy nem?
- Kisfiam epilepsziás, és gyógyszert szed rá. Veszélyes, ha 5 kicsi korty sört ivott?