Eperszörp recept
120 perc
Az Eperszörp hozzávalói:
tetszés szerinti mennyiségben eper
1 kg
kristálycukor minden kész szörpalaphoz.
Az Eperszörp elkészítési módja:
Tetszés szerinti mennyiségben az az érett és frissen szedett epret megtisztítjuk, alaposan lemossuk és üvegedényben összeturmixoljuk, majd 6-7 napra árnyékos, hűvös helyre tesszük.Itt az eper erjedésen megy át. Ha kész leszűrjük, és szűrőre téve türelmesen megvárjuk amíg lecsöpög. Ekkor minden liter léhez kg. kristálycukrot adunk, amit addig keverünk amíg felolvad.Lassú tűzön 8-10 percig forraljuk, közben a habját folyamatosan leszedjük. Üvegekbe töltve cseppnyi Na-benzoátot adunk a tetejére, lekötjük, majd 15-20 percig gőzöljük s végül ha lehűlt hűvös helyen tároljuk.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. máj. 27. 10:27
Az eperszörp elkészítési módja és hozzávalói.