Epeömlés erős gyógyszertől - tudsz-e erről valamit? Mit lehet tenni? (tudásbázis)
Jobbulást kívánok a kisfiadnak! Majd priviben írd már meg légyszi, ha kiderült, hogy mi okozta a zöld székletet.
Köszi
Köszönöm, megnézem!
Közben nézegettem, azt írják, lehet valami bélgyulladás, bélhurut is. Ez is indokolt lenne amúgy, mert keveset evett, a gyógyszert azért be kellett venni, meg elég sok váladékot nyelt szerintem, amikor beteg volt...
Most elolvastam az Augmentin Duo leírását, azt írja mellékhatásként, hogy hasmenés előfordulhat, de viszont a széklet zöld színéről nem ír.
Itt egy link, itt van gyerekorvos és gastroenterológus is.
Azt nem tudom, hogy milyen gyorsan válaszolnak.
Tudsz ilyen oldalt? Elvittem amúgy orvoshoz vele, de látszott, hogy elvannak nagyon, annyira siettek, hogy kívül legyünk már az ajtón, vagy százan voltak aznap.
A doki szerint felesleges volt az antibiotikum eleve, az ügyeletes orvos írta fel hétvégén, és rögtön a legerősebb szerrel kezdett. Állítólag ez egy kisebbfajta mérgezéses tünet, méregként próbálja kiválasztani a szervezet. A család szerint túlaggódom, de hát ez akkor sem normális. Meg az is aggaszt, hogy sehova nem fordulhatunk. Magánorvost sem ismerek megbízhatót.
Az lenne a legjobb, ha el vinnéd orvoshoz. Most picit utána olvasgattam, be írtam a keresőbe, volt ahol Rota vírusra gyanakszik a dokinő zöld székletnél.
Vidd el egy megbízható orvoshoz, kérj akár gastroenterológushoz is beutalót és vizsgálják meg, mert a zöld széklet nem normális, hacsak nem épp olyan ételt evett, ami zöldre színezheti a székletét.
De tényleg nem szeretnék itt találgatni, mert én is csak egy anyuka vagyok, nem pedig hozzáértő orvos.
Az én fiam is épp az Augmentin Duo-t szedi, de nem 5 napig kell szedni, hanem 7!! napig. Végig be kell szedni az összeset. Mert ha tényleg nem szedi be rendesen, akkor utána ellenállóak lesznek a bacik.
Én hónapokat szenvedtem epével és nem zöld, hanem aranysárga a széklet. Nem hallottam ilyenről még, hogy zöld lenne a széklet az epétől, de persze ettől még lehetséges.
Ha nem juttok el orvoshoz hétvégén, akkor talán inkább szakértő orvost kérdezz a neten. Van sok olyan oldal, ahol gyermekorvos is tanácsot ad a feltett kérdésekre.
Nem tudom...nekem volt, hogy az epe ürült és viszont az nem zöld formájában, hanem aranysárga. A háziorvos és az Uh-os orvos is egyből azt kérdezte, hogy aranysárga volt a székletem?
A zöld széklet pici babáknál is inkább arra utal, hogy nincs elegendő táplálék. De lehet, hogy ezt rosszul tudom.
További ajánlott fórumok:
- Serdalud gyógyszerről mik a tapasztalatok?
- Sertralin-Zentiva gyógyszerről van valakinek tapasztalata?
- Inerta nevű gyógyszerről mik a vélemények?
- Diflucan gyógyszerről van valakinek tapasztalata?
- MEDAZEPAM-TEVA nevű gyógyszerről mik a tapasztalatotok?
- A Divascan gyógyszerről van valamilyen tapasztalatotok?