Engedi a KRESZ a vezetés közbeni élő videózást? (tudásbázis)
Lehet, de nem vadidegeneket fikázok.
Hogy miért teszed, azt te tudod, fogalmam sincs, hogy mit követett el ellened Réka vagy Norbi vagy bármelyik gyereke, de remélem, hogy a sors majd egyszer visszaadja neked...
Jobb lenne, ha te is inkább magaddal vagy a családoddal foglalkoznál. Biztos vagyok benne, hogy pusztán az irigység munkálkodik benned, amikor a szádra veszed őket...
Ja, dehogy is, te nem vagy irigy, te mindent jól látsz, te játszahatod a megmondót.
Szerinted...
Elhiszem, hogy így látjátok, de én meg azt látom, hogy mindenkinek elvonja a figyelmét az is, ha nem a kamerát bámulja és nem nyomkod.
Még talán a GPS-es is egy kicsit figyelem elterelő, de azzal legalább nem beszélgetnek, nem bámulják folyamatosan.
A legtöbb ember képtelen egyszerre figyelni több dologra, így igen is elvonja minden ilyen a figyelmüket...
Szerintem;)
Van olyan barátom - aki a népítélet szerint celeb - rendszeresen liveozik. A telefon a műszerfalon, a telefontartón, az utat nézi. És rendszeresen lebaxxa a nagyérdemű, mert miért nem néz a kamerába 😎.
A legtöbbször állatok mentéséről beszél, hogy éppen hol talált egy félhalott kidobott macskát, kutyát, akkor is csak azzal foglalkoznak, hogy hány kiló, hogy néz ki, blababla. Egyszer, régen beszorult a lemez, nehéz témát váltani.
Pedig nagyon nem tudsz lekattanni Norbiról és Rékáról.
Ez már beteges! Orvoshoz kellene menned.
A témához: A kresz a kézbentartott mobilozást tiltja, így azt gondolom, hogy mindegy, hogy a mobilon beszélget e vagy filmet néz vagy mást csinál. Egyformán elvonja a figyelmét a sofőrnek.
"(2) A gépkocsi vezetője menet közben kézben tartott mobil rádiótelefont nem használhat. "
Én a fülbedugós zenehallgatást is megtiltanám a sofőröknek, és a dohányzást is, valamint biztos van olyan, ami most nem jut eszembe...
Példát hoztam, mert személyesen nem ismerek olyat szetencsére, aki ilyet csinál. A celebek rendszeresen liveoznak vezetés közben. Biztos más is van.
Ne betegezzél, az már elcsépelt és szánalmas még tőled is. A témához szóljál, ha már muszáj ide írnod!
Már megint Norbiék?
Nem tudsz leszakadni róluk?
Ez nagyon beteges...
Celebékkel kéne példát statuálni. A sztrókos papi Sch. Norbi saját meséje alapján félig elhalt agyban. Mégis vezetett a sztrók után is egy féloldalasan működő testtel és fél működő aggyal.
És ő is mindig élőzik vezetés közben is. Pont tegnap csinálta legutóbb. De úgyse nyúlnak hozzá, mert ő is nyal valahová.
Az sincs megtiltva, hogy fülbe dugott hallgatón zenét hallgasson ,aki közlekedik. Haláleset is történt már emiatt, hogy valaki úgy ment át a zebrán, hogy nem hallotta a füli miatt a szirénázó mentőautót .
Többször látok zebrán átbandukoló gyalogost /elmebeteget? /, hogy közben is nyomkodja a telefonját ahelyett, hogy a lehető leggyorsabban áthaladna.
Állítólag olyan miatt is volt már baleset, hogy sms-t olvasott vagy írt az autóvezető.
Szerintem ezt nem tiltja a kresz.
Amúgy szerintem a navigáció babrálása veszélyesebb.
A KRESZ-t nem írják át olyan gyorsan, ahogy a technika fejlődik.
Tiltani nem tiltja.
De mivel elvon(hat)ja a sofőr figyelmét, hogy az élővel foglalkozik, ezáltal veszélyeztetve a saját és mások épségét, biztosan büntetik.
Kizárt ! Elvonja a figyelmét a vezetésről, forgalomról !
Ilyenek jöhetnek velem szembe ??? :(