Elveszik tőlünk az adójóváírást (beszélgetés)
Én közalkalmazott vagyok, havonta 70.000 Ft-ot viszek haza. Tehát engem - velem együtt nagyon sok munkatársat - nagyon rosszul érintene...
Én úgy tudom, hogy mindenkit kompenzálni fognak, akiknek az adójóváírás kivezetése kapcsán kevesebb lenne a fizetésük. Ebben az egyben bízom, hogy ebben állják a szavukat.
Az adójóváírás megszűntetése, szerintem a dolgozók 80 %-át érinti... bele gondolni sem merek abba, hogy mi lenne ebben az országban, ha ennyi ember 12.500 Ft-tal még kevesebb fizetést vinne haza... Úgy gondolom és érzem, hogy ezt a kérdést tényleg meg fogják oldani.
akkor ha én most idén nem kértem a fizumhoz csapatni,hanem jövőre akarom egy összegben felvenni,akkor azt sem kapom meg??
(bocsi,nem értek hozzá)
Azt hiszem erre még nincs kiforrt eljárás.
A nagyobb fizetésűeknek pedig szolidaritási hozzájárulást kell majd fizetni.
Nálunk a fiúkat (férjem, fiam) nem fizetik túl jól ha dolgoznak egyáltalán, ők mindig kaptak adójóváirást (most tőlük elveszik), én jól keresek, de csak annyira, hogy tőlem is leszedjék majd ezt a hozzájárulást, igy a fik elvesztik azt a pénzt, de én sem járhatok jobban, mert tőlem is leszednek majd valamennyit, igy a mi bevételünk jócskán csökken jövőre.
További ajánlott fórumok:
- Megszűnik az adójóváírás
- Mit jelent az, hogy adójóváírás jár a terhesség 12.h etétől?
- Hogy kell az önkéntes nyugdíjpénztárságból adójóváírásra jogosító tételt feltüntetni az adóbevallásban?
- Mikor igényelhető az adójóváirás?
- Ha 2009-re kértem adójóváírást, 2010-re már nem kérhetek?
- 2006-ban vettünk fel lakáshitelt, arra még jár az adójóváírás?