Elveszett iratok hogyan pótolhatóak meghatalmazással? (tudásbázis kérdés)
Édesapámnak intéztem, nem elveszett személyiigazolványt, hanem lejártat.
Tehát, azért volt egy alap, hogy tényleg ő, az ő.
Kaptam egy nyomtatványt, amit ki kellett tölteni, tanúkkal aláíratni. Otthon egy fehér fal előtt lefotóztam, átettem CD-re , más is lehet a hordozó természetesen én CD-re tettem. Elvittem egy fotóshoz, aki készített egy igazolványképet.
A mi kerületünkben nem volt elég, hogy leírja a háziorvasa, miért nem tud elmenni, csatolni kellett szakorvosi véleményt is. Ennek ellenére mindent ajánlottak, hogy megállhatok kocsival a bejárat előtt, nem kell várakoznia, azonnal fogadják. Nehezen fogadták el, hogy hordágyon mentővel tudna csak megjelenni. Nem volt egyszerű a kivitelezés.
Ilyen esetben ami a fórumtéma, el sem tudom képzelni hogyan fog működni, amikor nem is tudják bizonyítani, tényleg a hozzátartozójuk-e? hogyan, ha semmilyen irat nincs.
Ha így kiadják, akkor bárki bemehet, hogy Jocó bácsi az apám, adják már ki az összes iratát, 'oszt ki tudja mire használom majd fel?
Miért kellene a rendőrségen bejelenteni?
Okmányirodaban kell.
Akkor is van valamennyi minimum...
Férjemnek fel kellett mondania a munkahelyén, ez szükséges hozzá.
20 évnek kell lenni minimum a szolgálati időnek.
Viszont addig nem kapja automatikusan a nyugdíját, amíg itthon, vagy külföldön biztosítási jogviszonyban áll.
65 évesen nem igen kell meglennie a szolgálati időnek, nem?
Ha 10 éve van, akkor olyan szorzója lesz, ha 30, akkor meg olyan, nem?
65 évesen már automatikusan kiküldik neki a szükséges iratokat, milyen teendője van. Kivéve, ha nincs még meg a szolgálati ideje, amennyi szükséges ehhez.
öregségi nyugdíjas lenne, vagy rokkantnyugdíjas? Csak mert írtad, hogy beteg.
Mivel a meghatalmazott nem szerepelhet az ő személyi igazolványába (fotón), így azt pl. nem intézheti el más.
Nem tudjátok elvinni?
Én a tesómat mindenhová elviszem, ahol nem lehet meghatalmazással intézkedni...
Bár az én tesóm "csak" járni nem tud...
A másik kérdésem a nyugdíjaztatását szeretné kérvényezni, és gondolom okmányok hiányában addig nem tud lépni semmit ez ügyben?
Az igénylőpapírokat kitöltheti, és leadhatja okmányok nélkül is, akár levélben is.
Gondolom a TAJ számát valamelyik leletéről rátudja írni, ha tudja a szig. számát azt is ráírja, amikor meg ténylegesen intézi, akkor viszi a már meglévőket, az sem 2 nap alatt intéződik el.
Ezt én tudom, de azt nyomós okkal indokolni kell, azért írtam, hogy pl. oxigénpalackja van.
Vagy nem tud járni.
Ha TP-n van, akkor azt jelenti előtte tudott dolgozni, tehát elvileg nem kell mentővel szállítani.
Inkább az a gondotok, hogy külföldön tartózkodik, és körülményes a hazautazása, ugye?
Személyit nem.
Lakcímkártyát és TAJ kártyát csakis közjegyzőivel, illetve ha szerencséjük van, akkor a hivatalban adott szabvány meghatalmazással.
További ajánlott fórumok:
- Vissza akarom kapni azt, ami elveszett!
- Szerintetek hosszabb ideje ellaposodott párkapcsolat még menthető?Vagy az újdonság varázsa semmivel nem pótolható?
- Az elveszett ikertestvér
- A munkahelyemen elveszett egy csomag, benne egy személy étkezési utalványaival. Ki akarják velem fizetetni, de én nem akarom. Mit tehetnék?
- Elveszett a pénztárcám, kártyákkal, iratokkal együtt, mit tegyek?
- Hogyan pótolható az elveszett befizetést igazoló szelvény?