Elveszett a pénztárcám, kártyákkal, iratokkal együtt, mit tegyek? (tudásbázis)
És a bankkártyád, az meg lett?
Vagy egyáltalán azt is mondtad a rendőröknek?
Olyat még nem hallottam, hogy bankkártya elvesztése esetén sem tesznek semmit.
De azt honnan tudni, hogy ellopták, vagy elveszett?
Ma tudatosult bennem, hogy egy barátomnak írtam levélben, hogy pénteken elvesztettem a fülbevalóm kis kapocs részét, ami arany volt. És kitisztult, hogy pénteken reggel a pénztárcámba tettem a fülbevalóm, hogy el ne vesszen.Nem voltam boltban, nem vettem semmit pénteken, bent melóban ittam automatából egy forrócsokit. És szombaton hajnalban a keletiben akartam venni a gyereknek inni, enni és nem tudtam fizetni, mert nem találtam a tárcám. Azt hittem itthon hagytam, de 3 napig kutattam és a lakásban nincs.Bementem a munkahelyemre, a szekrényenben sem volt. Nem tudok csak arra gondolni, hogy ellopták.Rendőrségről elzavartak a kormányablakhoz, onnan a rendőrségre. Vicces. de a rendőrségen azt mondták, semmit nem tudnak csinálni. És eljöttem.
A rendőrségen mindenképpen jelenteni kell az esetleges visszaélések miatt, akkor is, ha elvesztetted.
Bankot most hívd fel, tiltasd le a kártyád!
Valahogy juss be a munkahelyedre mielőbb!!
Január 1-től minden okmány illetékmentes, így ingyen meg tudod csináltatni.
Minek mennél a rendőrségre, ha egyszer fogalmad sincs, hogy hogyan tűnt el a tárcád?
A bankkártyád persze rögtön tiltasd le, de egyébként ma még keresgéld, hogy biztosan nincs-e meg.
Holnap menj be egy kormányablakba ahol pótolni fogják az összes okmányod.
Ha ellopták, akkor a bankkártyát le kell tiltatni.
Feljelentést kell tenni a rendőrségen.
Iratokat tudod pótolni, de pénzbe kerül, nem is kevésbe.
Nekem szerencsém volt, mert amikor kizsebeltek, az irataimat egy köztéri levélgyűjtőbe dobták, arról pedig kaptam értesítést, hogy megvannak.
Igaz, akkorra már folyamatban volt az új személyim, de úgyis lejárt volna 2 hónap múlva.
Legelőször hívd fel a bankot, egyelőre zárolják a számládat, le ne takarítsák.
Utána menj a rendőrségre, és tégy feljelentést.
Az iratok, okmányok pótlását tudomásom szerint önkormányzat okmányirodán tudod. Meglehet, hogy ha a rendőrségről kapsz valami iratot a bejelentésről, akkor ez esetben az új igazolványokat ingyenesen megkapod. Persze ezt konkrétan nem tudom, de így lenne igazságos.
További ajánlott fórumok:
- Találtam egy pénztárcát munkába menet...
- Vissza akarom kapni azt, ami elveszett!
- Addig nyújtózkodj, amíg a pénztárcád ér. Nyaralás?
- Az elveszett ikertestvér
- A munkahelyemen elveszett egy csomag, benne egy személy étkezési utalványaival. Ki akarják velem fizetetni, de én nem akarom. Mit tehetnék?
- Kiborultam, mert elveszett az 500 000 Ft-os kincstári...