Eltörtem egy -elvileg- higanymentes lázmérőt! (tudásbázis)
"A Ga(NO3)3 gallium-III-nitrát és a Ga2O3 gallium-III-oxid LD50-értékei grammnyi nagyságrendűek: a nitráté 4,360 g/kg, az oxidé 10 g/kg. Ez az a mennyiség, amit szájon át bevéve a túlélés valószínűsége 50%."
(Wikipédia, Gallium)
Szóval hacsak nem nyeltél le néhány dekányi galliumot, semmi bajod nem lehet.
Szerintem nem, muszáj lesz venned másik lázmérőt.
Másra, mint a vásárlás megúszására nyilván nem gondoltál. Remélem.
Pont ezért vagyok qvaaa mérges magamra. Az utolsó normális darab volt.
Most a koronafrász alatt vettem egy érintésmenteset, nem működött, kicserélték, legutóbb 34,1-et mért. Meghaltam, és nem vettem észre? :DDDD
Arra nem emlékszem, hogy a higanyos mennyibe került, de ez a foscsi 80 euro.
Szerintem bőven több higanyt megeszünk az étellel, mint ami egy lázmérőben van.
Én pár hete törtem el az utolsó higanyost, azon kívül, hogy majdnem agyvérzést kaptam, hogy ilyen béna voltam, semmi bajom.
Ja, nekem tini koromban volt külön kis higanyom egy kisebb üvegben, néha előszedtem és megnégezettem, de semmi bajom nem lett tőle.
Tudtam, hogy mérgező, de inkább úgy, hogy nem szabad megenni.
Hogy párolog, el sem tudtam képzelni.
Ne rémüldözzétek már össze magatokat.
Kénporral a higany szublimálását lehet csökkenteni, ez a nem tudni mi, talán gallium és ón, de lehet, hogy más vegyület, feltakarítás után már nem párolog.
Hogy mi mitől szürkül, nem tudom. A lázmérőkben minimális anyag szaladgál, én nem hinném, hogy mindenütt az látszana.
Itt egy patikai cikk:
Én is 🙂 Kézzel lökdöstük ide-oda. Ma annyit mondasz valakinek, hogy "drótkefe", összepisálja magát a félelemtől.
Arra sem emlékszem, hogy ekkora terhespata lett volna, hogy kismamaként ne lehessen használni kenőcsöt, szemcseppet, borogatást. Tökélyre sikerült fejleszteni a rettegést.
További ajánlott fórumok:
- Összetörtem a higanyos lázmérőt! Mi ilyenkor a teendő?
- 7 hónapja eltörtem a lábfejem, de 1 hónapja egy pici csont türemkedik a bokám mellett a bőrön át..Mi lehet ez?
- Új, "hagyományos" lázmérőt hogyan lehet lerázni?
- Homlok, fül vagy hagyományos lázmérőt vegyek? Melyik a legjobb, legmegbízhatóbb?
- Lehet még valahol hagyományos lázmérőt venni?
- Tapaszos lázmérőt érdemes vásárolni?