Eltartási szerződés (beszélgetés)
Álszentség.
Ne mondd már, ha akad két eltartott, akkor a vidéki lepukkant házat választod a bp-i négy szobás helyett!
Az eltartási szerződés eleve az anyagiakról, pénzről szól.
Személy szerint nem bíznám ezt magánszemélyre. Inkább választanék egy szervezetet és egy jó ügyvédet, aki minden mozzanatát elmagyarázza az ügyletnek.
Nem rossz.
De tudjuk, hogy az iskolában voltak/vannak valamiféle követelmények. Ha a gyerekünk így írna, rettegnénk a buktatástól, osztályt ismételni ma sem dicsőség. Lehet diszgráfiás, bár annak más jelei vannak. Ha valaki kicsit olvas, ragad rá akkor is a látott leírt forma, ha nem akarja. Szándékosan nem írok több jelzőt, megelégedhetünk annyival, hogy nem művelt csoport tagja, és ez igazán nem sértő jellemző.
Vagyis emberileg kifogástalan lehet, az írni nem tudásának más oka van. Legfeljebb szóban kommunikálnak 🙂
Igen, van itt valaki, aki időről időre megjelenik ilyen eltartási témával.
A kép is előttem van a reglapjáról, ahol a gondozottjával és a lányaival van.
Máris újabb gondozottat keresne?
Az a véleményem, hogy az eltartónak az az érdeke, hogy minél előbb elpatkoljon az eltartott.
Sokan még a szüleiket is otthonba dugják, akkor egy idegent, hogy gondoznának szívesen?
Két becsületes eltartóval találkoztam életem során. Egyik annyira szerette a bácsit, mintha az apja lett volna. (férfi eltartó volt) a fia helyett gondozta a bácsit, amikor elhunyt az eltartott, őszintén gyászolta.
Én nem szeretnék eltartó lenni, óriási teher, egy idős ember mellől nehéz elmozdulni.
Két V. kerületben élő bácsi kérdezte, gondoznám-e a lakásukért őket.
Nemet mondtam, egyiket azért, mert nem kedveltem a személyiségét, a másikkal nagyon hezitáltam, de végül nemet mondtam, mert őt meg kedveltem, nem adott volna vigaszt a halála miatt a lakása sem.
Elsőnél tudom, hogy jól döntöttem, másodiknál a manó tudja. De munka és gyerekek mellett még egy beteg ember nehéz, nehéz, hogy ember tudjon vele maradni az eltartó.
Ha én szeretném, hogy eltartsanak, akkor bizony nagyon megnézném kivel.
Eleve szeretném, ha lenne valami anyagi háttere, hogy valamennyire biztosítva érezzem magam, hogy nem nézi az óráját állandóan, mikor dobom már fel a talpam?
Legyen valami tapasztalata a betegápolásban, tehát a helyedben elmennék és elvégeznék egy betegápolási tanfolyamot, újraélesztést stb.
Nem sorolom fel az elvárásaim, de minimum tudjon annyit a betegségekről, mint én.
Én még nem tudom, hogy kire hagyom a vagyonkámat.
Se rokon, se senki.
Van valami jó ajánlatod?
Nekem van magyar Tastatur-om az ékezetek miatt.
De én is megpróbálok helyesen írni.
További ajánlott fórumok:
- Családot keresek, eltartási szerződést kötnék
- Eltartási szerződést kötnék
- Eltartási szerződés----véleményt várok
- Eltartási szerződés kötés esetén, van-e az egyetlen örökösnek valami joga /köteles része/ a szülők ingatlanában?
- Eltartási szerződés és köteles rész...
- Ha eltartási szerződést kötök valakivel, akkor az én jövedelmemből kell őt eltartanom? Mit kell tudni az eltartási szerződésről?