Első szülinap (beszélgetés)
Ne sima kismotor a gondolkozz hanem vannak ilyen szélesebb alacsonyabbak az nem is borul fel. Az én fiam egy évesen kapott ilyesmit. Nem kell hogy Fisher price legyen. Vannak olyabbak is.
Semmire sem jó szerintem.
Benne ülni kényelmetlen hosszútávon, jobb a babakocsi. Tekerni nem tudja.
Esetleg vegyetek neki mini motort, amit hamarosan tud lökni a lábával, vagy futóbiciklit.
A családban kidobott pénz volt a tricikli. Egy volt nyerő, a chopper, de az a kisfiú már, 3,5 éves volt.
Nem feltétlenül kell járgány. Gondolkodj másban. Duplo, sátor, medence, kerti kisház, mászóka, csúszda, hinta, stb.
Kisfiam ellökte a motort, a futóbiciklit is sokáig eleinte. Aztán egyszer kattant vmi és onnan le sem rakta.
Épp ez a lényeg, hogy a motorba, vagy hasonló 4 kerekű stabil ráülős pl. nyusziba tud kapaszkodni, tolni, rámászni, majd ráülni és a végén a lábait használva "száguldozni". Nagyon jól fejleszti a mozgását, a logikáját, azt hogy tudja megmászni a nyuszit és hogy tudja használni. Nyilván először csak nézegeti, tapogatja, tologatja, de ez is a fejlődés szintje. Ez a játék még 1-2 év múlva is kedvence lesz és akkor jöhet a nagyobb méret.
Nézz körül a játékboltban, nézd meg ezt is és az sem baj, ha ezt a játékot a nagyszülők veszik meg.
Meglátod mennyire aranyos, ahogy felfedezi a működését.
A tologatós játékok ebben a korban a mozgásfejlődést segítik. Még a lányok is szeretik a dömpert, mert tolni és pakolni lehet bele, még rá is mászhat, de ezzel nem tud haladni, helyet változtatni ha rajta, vagy benne ül.
Ezeket a játékokat maga fedezi fel, még egy babával meg kell tanítani játszani, vagy a szerelős játékokhoz is segítség kell.
Látom, nagyon ragaszkodsz a triciklihez, de hidd el ez egy 1 évesnek még korai.
2 gyerek és 4 unoka felnevelés után határozottan állítom, hogy a kismotor és a futóbicikli, ami főnyeremény. Előbb a motor. Ezeket több méretben árulják, így egészen kicsi kortól 5-6 évesig használhatja.
A triciklin csak ül, semmi értelme. A babakocsiban is teheti kényelmesebben.
A motor, majd a futóbicikli viszont aktív mozgás, amit nagyon szeretnek a gyerekek. Ügyesíti, izmosítja a kicsiket. Sok készségüket fejleszti, ugyanakkor hosszú időre leköti őket.
Szerintem nem fog 3 kerekűt tekerni, az a funkció fölösleges. Lassan megülni is nehezen fog 1 helyen. Száguldani szeretnek.
Ahhoz képest, hogy mekkora a reklámja, én rohadtul senkit sem látok sehol ilyet tologatni. Nem véletlen!
Nekem kidobott pénz volt a Smartrike.
Azt tudom tanácsolni, hogy ha ennyire ragaszkodsz hozzá, használtan vegyél, tele a Marketplace szép állapotúakkal.
Kisfiam 6,5 éves. Még a Duploval is bőven eljátszik a láda Lego mellett, az is jobb ajándék volt.
Első szülinapra családi fotózásra mentünk. Zenélő-világító dobot kapott a kisfiam Tescoból, meg hasonló játékot.
Smartrike szülőkaros biciklit vettünk neki szülinaptól függetlenül. Kár volt. Babakocsit nem helyettesíti, ahhoz kényelmetlen. Tekerni meg nem akart a gyerekem, később a kis műanyag motor volt a menő, majd a futóbicaj.
További ajánlott fórumok:
- Babád első szülinapján te alkalmazkodsz a vendégekhez, vagy ők hozzátok?
- 2010 májusban született babák anyukái, hogy készültök az első szülinapra?
- Mit vegyek a babám első szülinapjára?
- Milyen tortát süthetek(vegyek)kislányunk első szülinapjára, amiből Ő is ehet?
- Hogyan készültetek az első szülinapra?
- Óvodás kisfiamnak első szülinapi bulijára....ötletek?!