Első és másodfokú égésem lett a szoliban + seblázam. Nem... (beszélgetős fórum)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Hű nagyon sajnálom. :/ Tényleg és bőrtípusfüggő, és a legtöbbször az alkalmazottak sík hülyék. Nekem volt, hogy azt mondták, hogy nagyon tuti gép, erős gyorsbarnító és semmi színem nem lett! Volt, hogy elfelejtettek szólni egy másik gépről, hogy erős gyorsbarnító és befeküdtem 10 percre... szarrá égtem, tiszta piros lettem. Azóta sehova nem fekszem be 8 percnél többre, pedig hiába vagyok fehérbőrű, nyáron pillanatok alatt négerré változom, nem vagyok leégős típús.
Senkinem javaslom, hogy 6-8 percnél többre feküdjön be max heti 2-szer! Rendszeres bőrgyógyászati kontroll mellett!
Jobbulást!
Mondjuk az sem lenne rossz ötlet, ha valahová a szolira kiírnék a csőcsere dátumát...
Nekem mindig szóltak mikor csövet cseréltek, de tényleg mi van ha nem? Jól oda lehet pörkölődni.....
Kedves szolárium használó!
Nem tudom, meddig sütött Téged a szoliüzemeltető kolléga,
de minden felhasználónak azt javaslom, ha úgy látja, hogy az ott dolgozó hölgy vagy úr nem tud választ adni egy-két alap kérdésre, akkor csak ott áll, és nem ért az üzemeltetéshez.
-Milyen erősek a csövek, hány % UV B-t tartalmaznak, mikor cseréltek, csokicsövek vagy sem?
Ezt tudni kell, utána lehet csak megválasztani a felhasználható időt. Ebben Neki kell segíteni, figyelve a Vendég bőrét!
Igaz, hogy egy pici vidéki városban, de én is üzemeltetek szolit, a fent leírtak teljes mértékű dilettáns kollégáról árulkodik!
Mindig kérjetek segítséget, mielőtt szoliztok.
Mert normális eseteben egészségesebb, mint a természetes napsugár, ami már 8-as UV B-nél kezdődik.
9,5-10-től már tumort okozhat, mivel kiégeti a pigment sejteket!
Üdv! Magdi
Ez esetben jobbulást!
Azért a fehér ruha marad? :-)
Egy karácsonyi bálon viselt fehér ruha miatt mentem. Mikor kínálták a bérletet is mondtam hogy ritkán járok, fehér is vagyok , még akkor sem szólt...
Igen én is tanultam belőle, hogy lesz annyi eszem hogy megkérdezem, de eddig mindig minden helyen szóltak, látván hogy fehérbőrű vagyok
Asszem te is tanultál ebből sokat...
Nincs nálatok természetes napfény?
Oké, akkor érthető a szoli. :)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehetne a lábat külön barnítani a szoliban?
- Előfordulhat, hogy nem értesítik az alperest a másodfokú tárgyalás időpontjáról?
- Most voltam harmadszor szoliban és ma észrevettem, hogy apró, nem kidüledő pöttyök vannak a mellkasomnál és a gyomromnál. Mi lehet?
- Tegnap voltam szoliban, és nagyon megégett az arcom, nyakam. Tettem rá testápolót, de az csíp. Hogy tudom eltüntetni a vörösséget?
- Ha nagyon fehér a bőröm, leégésre hajlamos, és először megyek idén szoliba, akkor a kiwi szoliban 7 percnél nem égek le?
- Lehet fellebbezni a másodfokú ítélet ellen?