Eljegyzés. Hogyan működik ez az egész? Osszátok meg tapasztalataitokat! (tudásbázis kérdés)
Mi együtt vettük meg a gyűrűket és felhúztuk.( a férjem fizette természetesen ) De nagyon kicsi a család m idkét részről és egyikünknek sem az első házassága volt. Kb fél évig jártunk felhúzott gyűrűvel, utána összeházasodtunk.
Szerelmi házasság volt, de valahogy nem állt rá a szám, hogy azt mondjam, hogy a vőlegényem, csak a keresztnevén emlitettem, mint még most is, 23 év után.
Szia,
hat, latom, ahany haz, annyi szokas. Nalunk a pasom lepett meg egy gyuruvel (klasszikus koves, feherarany eljegyzesi gyuru, csak en kaptam), csalad nem volt, gyuru meg hatalmas, be kellett utolag vetetni :) de nem is az a lenyeg, hanem a meglepetes ereje. Csalad nem volt ott, igy volt az igazi, vacsoras, hivatalos lanykeresnek a gondolatatol is idegbajt kapok. Kulonbenis, 34 eves fejjel ugy gondolom, a csaladnak nem sok beleszolasa van abba, kihez megyek ferjhez :)))
Ha viszont van lehetoseged, tenyleg csend el az egyik gyurujet, meretnek; sajnos az aranymuvesnel gyakran csak kicsi a valasztek - foleg, ha vekony ujjacskaja van a leendo menyecskenek :)
Jeggyuruket utolag valasztottuk ki kozosen.
Sziasztok!
Látom mindenkinél máshogy mennek a dolgok:) Az én párom nem a legromantikusabb alkat, így 2 hete vacsorakor 2 falat pizza közben megkérdezte, hogy mi lenne, ha októberben megvennenénk a gyűrűket? Nem sok értelmes választ tudtam kinyögni, de megértette, hogy igent mondtam:) Ehhez képest ma kiválasztottuk, és megrendeltük a karikagyűrűket:)) A szülők és a párom szerint kellene egy közös szűk családos ebéd, de én ehhez sem ragaszkodnék, de szerintem meggyőznek:)
Régen alvó fórum, de engem most kezdett izgatni a téma. Szóval az én véleményem szerint sokan összekeveritek az eljegyzést a lánykéréssel!
A lánykérés a romantikus része, amikor az ember lányának a párja térdenállva (vagy kinek hogy), kettesben (vagy kinek hogy) egy szép köves gyűrűvel (csak egyel!!) megkéri a lány kezét! Ezt elmesélve a szülőknek, a lány szülei megrendezik az ELJEGYZÉSt, ahová meghívják a fiú családját (szűkebbet). És itt aztán már felhúzzák egymás ujjára a közösen kiválasztott karikagyűrűket (kettőt!). Na a továbbiakkal már bajban vagyok, mert nekünk most lesz az eljegyzésünk júliusban, és nem nagyon tudom, mit szokás ilyenkor tenni, mondani. Kíváncsi leszek... :)
Gratulálok a picihez!!! :-)
Mi is nagyon szeretnénk, amint lehet...
Az tűnik reálisnak, hogy leghamarabb 2 év múlva...
Hát majd kiderül! :-)))
Jaaaaj, ez nagyon szép lehetett!!!! :-)
Én egy londoni leánykérést képzeltem el, de nem így történt. :-) Bár a párom megígérte, hogy most márciusban, ha megyünk, majd megint megkér. Azóta azonban erről egy szó sem esett. Remélem azért nem felejtette el, amit ígért... Mert akkor télleg elolvadnék a gyönyörűségtől. :-)
Sziasztok!
mi most 11-én voltunk 1 évesek, és valamelyik nap csak úgy bementünk a városba nézelődni, elmentünk egy ékszerbolt előtt, és a kirakatban megláttuk a gyűrűket:) Nem drága(1-2000 Ft), egyszerű kis vésett ezüst karikagyűrűk, de nagyon szépek. Szerintem majd az esküvőn lesz egy másik gyűrűnk is, fehérarany, mert az tetszik mindkettőnknek, de ki tudja. most így állunk anyagilag, bár igazság szerint az se érdekelt volna, ha egy madzagot teker az ujjamra, én akkor is szeretem, és ez a lényeg:)Amúgy én 19 és fél vagyok, ő pedig most múlt 24.
Ne gonoszkodj :P
Mi sem tehetjük meg, hogy százezreket költsünk gyűrűkre :P
Az eljegyzési és a kísérőgyűrű ugyanaz. A karikát szerintem nem kell magyarázni :)
ha jól értelmezem akkor vagy az eljegyzési és a kísérő gyűrű ugyanaz, vagy pedig az eljegyzési gyűrű és a házassági gyűrű egyezik meg. előbbi akármilyen, csak a lánynak, utóbbi pedig a karika, ami mind a két félnek jár.
szóljatok ha valamit rosszul értelmezek!:) elég bonyolult egy dolog ez...:)
További ajánlott fórumok:
- Nemesacél gyűrű eljegyzésre?
- Most lesz az eljegyzésem karácsonykor. És a barátommal megbeszéltük, hogy milyen gyűrűm legyen. Melyiket választanátok?
- Nálatok mennyi idő telt el az eljegyzéstől az esküvőig?
- Szerintetek kb. hány évesen "érik" meg egy férfi arra, hogy eljegyzést babát házasságot, egyszóval családot akarjon?
- Hiteltörlesztés elmaradása esetén, a bank mikor kezdi el lefoglalni a tulajdonokat? Hogy működik ez az egész? Segítsetek!
- NÉVADÓ Hogy működik az egész? Hogy kell intézni? Hogy történik az esemény?