Élettársi viszonyban élők gyermeke kaphatja e mindkettőjük vezetéknevét kötőjelesen? (tudásbázis)
9. bezike
2008. júl. 29. 17:21
Apasági nyilatkozatot már a védőnőnél is tudsz elvileg kérni.
8. Mandula71 (válaszként erre: 6. - Zsugabubus007)
2008. júl. 26. 20:46
Az apasági nyilatkozatot formanyomtatványon lehet megtenni az anyakönyvvezetőnél, és ezen KÖTELEZŐEN kell nyilatkozni a gyermek(ek) vezetéknevéről. Négy név közül lehet választani:
1. az édesanya családi neve
2. az édesapa családi neve
3. mindkét szülő családi neve, ahol az édesanya vezetékneve áll elöl,utána kötőjellel az édesapáé
4. mindkét szülő családi neve, ahol az édesapa vezetékneve áll elöl,utána kötőjellel az édesanyáé
2008. júl. 26. 20:16
Apasági nyilatkozatot legegyszerűbben a helyi anyakönyvvezetőnél tudsz intézni(itt egy lépés), vagy 2 lépésben a népességnyilvántartó+gyámhivatal útvonalon!
2008. júl. 26. 20:15
Igen, kaphatja.Apasági nyilatkozat aláírásakor kell mondani, hogy szeretnétek a nevet.
5. nikol38
2008. júl. 26. 19:40
Én úgy tudom,hogy igen.
4. bezike
2008. júl. 26. 19:23
Én is úgy tudom, hogy kaphatja. A részletekről utána kéne érdeklődni a megfelelő hatóságnál.
3. dindin19
2008. júl. 26. 19:16
igen
2. petka
2008. júl. 26. 19:16
Én úgy tudom hogy kaphatja, de kérvényezni kell. Nem automatikusan, mint akik házasságban élnek, és a feleség így viseli a nevét.
1. 5d1c983c2b
2008. júl. 26. 19:13
élettársi viszonyban élők gyermeke kaphatja e mindkettőjük vezetéknevét kötőjelesen?
További ajánlott fórumok:
- Kereszteljük el! Adott névhez párosíts egy általad hozzáillő keresztnevet és utána írj egy létező magyar vezetéknevet!
- Híres magyar emberek vezetéknevei és keresztnevei - Egészítsd ki, és add meg egy újabb híres személy/személyek egyik nevét!
- Egy lány és fiú keresztnév. Névadás a saját ízlésed szerint, aktuális adott vezetéknévhez.
- Híres emberek, kiknek vezetékneve egy népcsoportot, nemzetet, földrajzi nevet, (város.folyó. hegy...stb) jelent.
- Híres Lászlók (lehet vezetéknévis)
- Harangozó vezetéknévhez milyen szép hangzású fiúnevet adnátok?