Elemet evett a kutyám. Mit tegyek? (tudásbázis)
na már biztosan lemerült............
Ha meg elemet evett elemet fog carni...
Az enyémnek egy akkumulátor se ártana :-)
A 220-as kábelt elrágcsálta, amíg oktalanul kinthagytuk. Azt hittem a szívrohamot kapok, amikor megláttam a kábelt...
Az én lányomról is azt hittük, hogy lenyelt egy gombelemet, ami szőrén szálán eltűnt. Hívtam az ügyeletet, azonnal be kellett vinni, ahol egy külső vizsgálat után megröntgenezték, és kiderült, hogy hiába mondta, mégsem nyelte le (kb. 18 hónapos volt akkor).
A doki azt mondta, hogyha lenyelte volna, akkor vagy gyomormosás, vagy ha már lejjebb került, akkor akár felnyitás is szóba jöhet, mert annyira komoly problémákat okozhat.
Szerintem, ha nem nyelte le a kutyus, csak megrágta, akkor azért nem olyan vészes a helyzet. Figyelgesd, aztán holnap vidd el állatorvoshoz, biztos, ami biztos.
Ha a gyomorsav kikezdi az elemet es abbol kijon a sav, akkor bizony nagyon komoly baja lehet.
Ismerosi korben nyelt le kisgyermek gomb elemet, de azt kiszedtek, mielott szetmarja a gyomrat!
Szerintem nem csak ma kell figyelni a kutyust, mert lehet késöbb is baja belöle. Az én kutyám tavaly nyáron (!!!) megevett egy öszibarackmagot. Figyelgettem, de nem volt semmi baja, kakilni is tudott rendesen. Azt hittük a gyomorsav szétmarta és kiürült. Erre januárba nagyon beteg lett, nem tudtuk mi baja, naponta jártunk a kórházba, rohamosan fogyott, nem evett, nem ivott. És akkor jött a hidegzuhany... az ultrahang kimutatta hogy a mag elzárta a gyomornyílást! Még aznap megmütötték, ahol kiderült, hogy a belébe volt már ékelödve! Azt mondta az orvos, hogy még pár napig bírta volna, aztán... jobb bele se gondolni!!!
Szóval nagyon figyeld a kutyust és én szerintem azért elvinném a biztonság kedvéért orvoshoz is!!!
Ne aggódj nem lesz semmi baj! Az én kutyusom is kölyök korában mindent megevett, megrágott igazi rosszcsont volt. De ma már érett nőci és csak henyél egész nap. :)Ja és tüzel.. xd
Remélem én is hogy túl lesztek ma a tortúrán, biztos nehéz lesz a kis mohónak megszülni az elemet. Az enyém madzagot evett meg. Az nem mérgező ugyan, de az ürítésben okozott neki fura dolgokat. Legközelebb újra megette.
Jól teszed, hogy figyeled, de azért szerintem jobb lenne ha látná állatorvos.
További ajánlott fórumok:
- Kutya gazdik, hogy döntsek, mit tegyek? Beteg a kutyám. :(
- A kutyám megevett egy valószínűleg mérgezett rágcsálót, mit tegyek vele?
- Mit tegyek, hogy meggyógyuljon a kutyám?
- Idegenek interneten ítélkeznek felettem, mert van 2 kutyám és egyedül élek, dolgozok. Akik nem helyeslik, mit gondolnak, mit tegyek?
- A kutyámnak hullik a szőre, olyan mintha vedlene. Tudtok valamit, mit tegyek?
- Megmérgezték a kutyám, mit tegyek?