Elektromos rollerel bevásárolni, boltba menni (beszélgetés)
Pofátlanság? Miért?
Ha csak lehet én sem használok kosarat. Mindenki összetapogatja a redvás fikás akármilyen kezével, meg beleállítját, ültetik a kölyküket sáros retkes cipőben.
"Kosár minden boltban kötelező azért van".
Ez nem is volt így soha mindenhol, és ahol addig nem, a kovid alatt elavult.
A kosár arra van, hogy segítse a vevőt a gyűjtögetésben, és ott rakták ki régen, ahol sokat loptak. Na, meg még akkor nem volt mindegy, mikor nem voltak futószalagok. De az mikor volt már?
Szatyor és szatyor között is van különbség. Van, amit kiürítesz a szalagra pakolásnál, láthatja a pénztáros. Meg van a bő retikül :)
Egyébként itt a Sparban elfogadják a hálós saját cekkert zöldségre, pékárura, ami nylonzacskó kiszorítását célozza.
Nem tudnak már szólni mindenért, annyi öntörvenyűség van már, nincs rá személyzet. Vonalkód kapirgálók, átragasztók, suttyomban csokit evők, zsebrerakók, üvegtörők, pénztárca szarkák, rongálók stb.
Sok üzletben csak a termék doboza van kiállítva. Azt nem teszik táskába.
Pofátlan, hogy a szatyromba pakolok? Hűha. Az nem pofátlan, amikor beleállítják a gyereket a sz*ros cipőben a bevásárlókocsiba, utána meg pakolhatom én bele az én cuccaimat. Az én megoldásom még mindig higiénikusabb.
Bár nem is tudom mit vártam itt, köszi azért a hsz-eket.
Elsősorban a boltok hozzáállásától függ a dolog!
Sokszor van kint tábla, hogy mivel "behajtani" tilos! Még a görkorit is ki szokták írni/rajzolni!
De ha a válladra veszed, nem szólhatnak érte!
Szerintem egy ilyen döntést meg kell tudni hozni egyedül az embernek, nem értem hogy ezt miért nem lehet csak úgy... megpróbálni?? Aztán 1-2 alkalom után kiderül hogy beválik-e. Mondjuk ha tele van az aldi akkor biztos nem örülnék, ha valaki ott lóbálná a rollerét vagy bokán verne vele vagy átesnék rajta, dehát a bevásárlás amúgy sem a kellemes interakciók ideje végül is.
A bolt előterében amúgy nem lehet kint hagyni? Onnan csak nem viszi el senki...? Bár végülis ha forgalmas akkor onnan a legkönnyebb elemelni, ha valaki olyan beállítottságú. Inkább mennék gyalog vagy bicajjal. 🤷♀️
Van biciklim, de azt sportra használom, hosszabb távokra, nem boltba.
Nem kötelező a kosár, én rengetegszer csinálom azt, hogy az én bevásárlótáskámba pakolok eleve, kasszánál (akár önkiszolgáló, akár hagyományos) kipakolok a szalagra, majd ugyanúgy visszapakolok a saját szatyromba, ezért soha senki nem szólt még, ezt akkor szoktam, mikor kevés cucc kell és nem szarakodok a bevásárlókocsikkal.
Sétálni azért nem akarok, mert azok a boltok, ahova sűrűbben járok messzebb vannak és dolgozom, tanulok, plusz van 2 kisgyerek, egy oda-vissza út gyalog beletelne több, mint 1 órába is, rollerrel 10 perc.
Szerintem sétálj el a boltba.
Úgy tudom, hogy a boltokban a kosár használata kötelező. Elmész fél kiló kenyérért és már a boltban van rajtad, a kezedben 6 kg.
Kerékpár nincs?
Sziasztok!
Kíváncsi vagyok a véleményetekre, illetve tapasztalataitokra, hogy mennyire "elfogadott" vagy adott esetben nem odaillő, ha a bevásárlásaimat rollerrel intézném szerintetek (arra gondolok, hogy bevinném a boltba). Adott egy kisváros és sokszor megmondom őszintén sajnálom beindítani a kocsit, de a bevásárláshoz muszáj, viszont vettünk egy elektromos rollert és arra gondoltam, hogy amikor úgyis csak annyi cuccért szaladnék el a boltba, ami egy hátizsákban is elfér (sokszor van ilyen eset), azért nem ülnék autóba, hanem inkább a rolit választanám, viszont nem szívesen hagynám még lelakatolva sem a bolt előtt, így vagy egy vállpánttal felvenném magamra vagy akár tolhatnám magam mellett is a boltban, effektíve nem foglal el több helyet mellettem, mint egy bevásárlókocsi. Szerintetek gáz? Nyilván nem kisbolt vagy százas, hanem Aldi, Tesco, Lidl, ezekre a helyekre gondoltam. Maga a roller kis kompakt, nem nagy és nem is nehéz.
További ajánlott fórumok:
- Segítségeteket szeretném kérni!!!Hogy a fenébe kell úgy bevásárolni, hogy hónap végén is maradjon? 4 fős család, két kisgyerekkel!
- Albérletben élek, gáz fűtés van és benzines autóm. Költözzek fa fűtésű lakásba és vásárolják olcsó elektromos autót, mert minden drágul?
- Ha a földön nem lenne elektromos áram ki és hogy élné meg?
- Kézi és elektromos fogkefék
- Bevallom, hogy elektromos fogkefével tervezem csinálni.
- Milyen elektromos mellszívót érdemes venni? Tapasztalatok?