Ekcéma és a hipó... (beszélgetés)
Seeeeemmi..
Ha veszek valami folyékony szappant,24órán belül kiderül,hogy kidzsuvázik a kezem tőle,ha igen kuka!
Gondolom a spéci készítményeknem 300 forintba kerülnek..
Nagyon sokat mosok kezet egy nap,kuty van macsek,papagáj..
Aha.értem!
Köszönöm!
Azt hittem,hogy direkt ekcémás bőrre valót(ami patikában lehet kapni)fogsz írni!
Lányok,kézmosásra mit hazsnáltok?
Spéci,ekcémára való foly.szappant?Vagy?
Már mindenki megkóstolta oldott formában.
Ivóvizeket, medencéket is fertőtlenítenek vele.
nem rég kezdtem a Linola Fett krémet használni bőrgyógyász tanácsára nappali krémnek. emellé még felírt 2 gyógyszertárban kikevert krémet, plusz egyet nappalra és egyet éjszakára. úgy tűnik bevált ez a hármas hatás.
a bőrgyógyász szerint a gumikesztyű sem véd teljesem, mert átenged bizonyos vegyi anyagokat, még ha a nedvességet nem is. bár én is csak kesztyűben nyúkálok vízbe, de ez önmagában nekem nem segít.
Ja, és ekcéma ellen jól bevált krém:
60 ml sheavaj
30 ml ligetszépe olaj,
10 ml lenmagolaj,
6 csepp levendula illó,
2-2 csepp teafa és rózsageránium illó (utóbbi kettő elhagyható, akkor levendulából tehetünk annyival többet, vagy helyettesíthetjük rózsa illóval).
Elkészítés:
A sheavajat gőzfürdőn felolvasztjuk, hozzáadjuk a másik két bázisolajat, majd belecseppentjük az illókat is. Egy telt, kellemes illatú, hosszan hidratáltság-érzetet biztosító, bőrnyugtató krémet kapunk, mely enyhíti a kellemetlen tüneteket.
Ha a ligetszépe és lenmagolajat neem olajjal helyttesítjük, egy nagyon hatékony gombaellenes krémet, testápolót kapunk, ami kiválóan alkalmas például napgomba kezelésére is (amellett, hogy az ekcémás, pikkelysömörös tüneteket is enyhíti).
Gyerekkorom óta szenvedtem az ekcémával. Az ekcéma belső eredetű dolog egyébként, nem pedig baktériumok okozzák. Az viszont igaz, hogy a továbbfertőződés a viszkető, kisebesedett bőrfelületek miatt alakul ki. A hipó erős méreg, bőrön keresztül felszívódva a májnak igen nagy terhet jelent. Belélegezve roncsolja a nyálkahártyát, tüdőt, szóval én semmiképp nem ajánlanám. Legalább is nagy felelőtlenségnek tartom egy ilyen fórumon reklámozni "jótékony" hatásait. Nem csak az én meggyőződésem, hanem orvosilag bizonyított tény, hogy az ekcémát elsősorban belülről kell kezelni.El kell hagyni a rengeteg tartósított, feldolgozott élelmiszert, a cukrot, a kenyeret, és a rengeteg mérget, amelyet magunkra kenünk tusfürdők, krémek formájában például. Nekem egy 2x10 napos Neera méregtelenítő kúra segített, amely kipucolta a mérgeket és rendszeresen fogyasztok ganoderma gyógygombás készítményeket (kávét, forró csokit, teát) és hetente egyszer veszek egy parajdi sós fürdőt, és csodaszépen elmúlt.
Egyébként orvos állapította meg, hogy ekcémád van? Mert ez a terjed az egyik ujjamról a másikra nem annyira jellemző rá, sem pedig az, hogy a hipótól rendbejön. Nekem is be volt csúnyán repedezve a bőröm, egészen a húsig, ismerem az érzést, de nem lehet, hogy nálad tényleg valami bakteriális fertőzés áll fenn? Létezik olyan, hogy "húsevő baktérium" például...Ja, és azt mindenképpen tartsd még szem előtt, hogy egy-két orvos véleménye nem vélemény!
A vény nélküli krémekkel,mi a helyzet?
Érdemes venni egyet?
Ajjajjj!!Nem véletlen van annak a kesztyűnek 5 ujja!Legközelebb húzza fel rendesen!!Mivel nős biztos van tapasztalata!! :D
Mondtam már hogy imádlak??? :D
Hú, hát nem tudom, merész ötletnek gondolom ezt a hipózást. De van, akinek tényleg jó lehet. Nekem pont, hogy a vegyszerektől jön ki, már a mosogatószertől is. Olyan helyen dolgoztam, ahol mindig fertőtlenítős kézmosást alkalmaztunk, és nekem ettől kezdődőtt az ekcéma, és egyre rosszabb lett- így hát én fertőtlenítve voltam, csakhogy a kezem azóta mindeféle vegyi árura viszket, pirosodik, néha hólyagosodik is, meg tudnék őrülni tőle. A gumikesztyűt nem bírom, befülled a kezem, és ugyanúgy kijön az ekcéma. Nekem is az vált be, hogy ha ilyen szerbe nyúlok, utána mindjárt bekenem zsíros kenőccsel. Így elvagyok vele.
Azonkívül a szteroidos kenőcs, de most várnadós vagyok, így azt sem lehet.
Jövök okoskodni egy kicsit:))
Nekem a totális gumiksztyűzés vált be,illetve a propolisz tinktúra éjszakára.
Baj csak akkor van,amikor kilyukad a gumikesztyű,(ettől nem leszek terhes,ugye?)de be vagyok raktározva belőle.