Kisgyermek bőre nagyon ekcémás, mivel érdemes kezelni, ha orvoshoz nem szeretném vinni? (tudásbázis)
Nagyon szépen köszönöm a válaszod.
Férjem kőműves, ami azt jelenti, hogy nem épp patyolat tisztán érkezik haza, ez mellett állatokat tartunk,köztük kecskét, ami eléggé beleivódik az ember ruhájába/bőrébe. Szóval ez a csak vízzel meg minden mentes szagtalan dolog nálunk kizárt.
Leálltunk a tehéntejjel nagylányomnak, azóta nincs gond.
Az óvódának is jeleztem, ha elinsul szeptemberben akkor ne adjanak neki reggelihez. Mert heti 5 napból 3-4x biztos tejet kapnak reggeli mellé.
Sziasztok!
Köszönjük a sok hszt.
Képzeljétek a sima sudocrem segített. Amúgy a sudonak most van egy új kimondottan ekcémára való kenőcse.
Egyetértek!
Én biztos, hogy orvoshoz vinném, nem itt érdeklődnék.
Szia!
Nekünk a natur kecsketejes szappannal való fürdés és a Bálint Kozmetikum Ligetszépe olajos bőrápoló krém napi kétszeri használata vált be.
Mert olyan volt a doki.
Az én fiam is 2 éves korára kinőtte de addig kaptam az emeltcsaladit.Ilyenkor más dokihoz is érdemes elmenni.
Igen. Valóságban meg nagyon nem szeretik osztogatni ezeket a papírokat.
Kisebbikem tejfehérjés volt. Elnőtte szerencsére most 2 éves korára. A gasztroy doki 2 éves korig nem volt hajlandó papírt adni.. Pedig arra is járt volna az emelt családi és ha jól tudom adókedvezmény is.
Én szerencsére kinőttem, a férjem nem. Neki is nyáron jön ki. Vagy ha télen kint sportolunk, abba a ruhába jól bele lehet izzadni.
Mondjuk ő ha foglalkozna vele egész jól féken lehetne tartani, de nyilván nem izgatja aztán hajnalban hallom ahogy vakaródzik. 🤦♀️
Nekem inkább májfoltjaim lettek vagy mik...
Akkor arra nem jó.
Köszi!
Én nem nőttem ki és a gyerekem se:S
És erről jutott eszembe, hogy a gyerekemnek bóraxos krémet írtak fel és napok alatt eltűnt róla minden.
Sajnos nekem is és neki is mindig nyáron jön elő leginkább, amikor rövid cuccot hordunk, hogy jól lássa mindenki;)
Értem.
A kamilla teát azért próbáld ki. Inni kell.
Persze, ez nem egyik napról a másikra, de talán segít 2-3 hét után.
A Kasza Tibi dolgot nem tudtam, bár szerintem nincs is jelentősége.
A DN krém nekem egy allergiás foltomat szüntette meg, ami egy mosószerváltásnál keletkezett. Előtte évekig jártam bőrgyógyászhoz vele, különböző kencéket ajánlott, végül az Advantan hatott ideig-óráig, de aztán a folt újra és újra előjött. A DN krémmel EGYSZERI használat után eltűnt, és azóta lekopogom, nincs. Igen, valóban nem olcsó a krém, de szerintem jó.
A Terra Naturi számomra semmi különös, azt hiszem szemkörnyékápolót próbáltam, meg talán még valamit, nem rossz, de semmi extra.
Nem próbáltam,de ugyanolyan natur termék mint azok.Nézegettem.Szerintem túlvan nagyon árazva csak azért mert Kasza Tibi felesége van az üzletben.Szerintem pofátlanul drágák.
Mi az ami nem jött be a mülleresbe?Folyamatosan jönnek ki újdonságok.
Igen ez a müller saját márkás terméke.Arcradír,arckrém kézkrém minden van.
Ruháimat sokáig mosódióval mostam,utáltam!Ugyanolyan koszos volt minden.Ezért visszaváltottam normálra és az ekcéma nem jött ki.Hála égnek nekem valami más okozza.Sose jövök rá mert miután nem drágábbak mint a hagyományos cuccok így nem is próbálok kisérletezni mi lehetett a baj.
Amúgy ekcémával járhat évekig orvoshoz. Általában inkább kinövik. Gyerekkoromban mindig belobbant télen. Az orvos mindig felírt vmi kotyvasztott izét. Hol hatott, hol nem...
Szomszéd kislányt mindenkihez elvitték akihez csak lehetett ez ügyben, vagyont költöttek vizsgálatokra, krémekre, egész nyáron bent ült míg a többi gyerek kint pancsolt és ugyan úgy az idő oldotta meg végül.
Lehet vele kísérletezni persze, meg tényleg jelen esetben érdemes lenne a lelki oldalát is megnézni a dolognak de korántsem biztos, hogy az orvos segíteni tud. Ők is csak tippelgetnek sajnos. 🤷♀️
Nem nagyon szépen köszönöm a hszt. Igazából nem zárkózom el, csak már sok kört futottunk sok mindent próbáltunk 0 javulással.
Miért ilyen a lányom? Sorvadt babaként született, enyhe oxigénhiánnyal fejletlen idegrendszerrel.
Pici korában nagyon megválogatta az embereket, ha csak rá mert nézni valaki aki nem volt szimpatikus már torka szakadtából üvöltött. Egy cérna szálltól is frászt kapott.
Ide haza rengeteget dicsérjük bátorítjuk, mindenbe belevonom korához mérten ahogy a húgát is aki 2.5 éves.
Pici korától fogva nagyon érzékeny baromi hisztis ( de ahogy idősödik ez szerencsére enyhül)
Szóval ez van.
További ajánlott fórumok:
- Ha egy anyuka kisgyermekkel tér be a Nemzeti Dohányboltba, kiszolgálják?
- Új rendelet: kirúghatják a kisgyermekeseket és nyugdij előtt állókat
- Van valaki akinek a kisgyermeke hiszti közben elájult? Kinek mi a megoldás az ilyen esetekre?
- "Életveszélyes, " egy 2-3 év közötti kisgyermek nyakában a lánc, vagy nem?
- A kisgyermekkori megfázásról a tények tükrében
- Jogos ha egy óvónő rácsap a kisgyermek fenekére?