Éjszakai leszoktató pelenka (beszélgetős fórum)
Próbáld ki a pisicsengot
Sok felét kapni. Nem kell drágat venni, én egy külföldi oldalról rendeltem, itthon a használt is horror. Minden jót :)
Az éjjeli együtt alvás: a húga is velünk alszik, ő sajnos a kezdetektől, és kb 8 hós korától a mi ágyunkban. Átmenetileg a szüleimnél lakunk, mert építkezünk, ha kész a házunk, mindkét gyerek megy a saját szobájába - addig nem erőltetem, fölösleges, mert itt is csak 2 szoba van.
3 éves múlt, igen, normális ennyi idősen az éjjeli baleset. Csak az a furcsa, hogy egyszer már ágytiszta volt, csak visszaesett. Valószínűleg lelki okai vannak, túl sok változás t, és fog történni mostanában.
Mi mindent vizsgálnak, ha egy gyerek bepisil éjszakánként?
A gyerekek többsége körülbelül 3 éves korára már szobatiszta, és egy kicsivel később már ágytiszta is. De nagyon különbözőképpen érünk, ez elhúzódhat akár 6-7 éves korig is, és lehet, hogy nincs a háttérben semmi kóros. Azért 5-6 éves korban, tehát iskolába menetel idején már érdemes bizonyos vizsgálatokat elvégezni, hogy megnézzük, nincs-e valamilyen szervi oka a bepisilésnek.
Minden gyerek akkor lesz szobatiszta, ha megérett rá. Nem lehet siettetni, mert minden gyerek más, és sok oka lehet, az éjszakai bepisilésnek is.
Én nem költöttem ilyen marhaságokra!
Nekem ugyan lányom van,és 20 hónaposan éjjel-nappal szobatiszta lett,de én bizony 3-4 óránként ha aludt ha nem rátettem a bilire.Simán pisilt bele még akkor is ha aludt.Reggel az első mozdulatánál vágtam rá a bilire.Mikor ezt megszokta akkor már fogta éjjel az alfelét és sírt hogy ültessem a bilire.Ez kb 1 hónap volt.
Szia!
Egy jó tanács ha megfogadod, mivel anno átestünk rajt.
Az, hogy pár hete átszokott hozzátok és veletek alszik, nagyon rossz megoldásnak tartom, nem beszélve a vele járó macerára, ill. arra, hogy nagyon nehéz lesz visszaszoktatni a helyére. Nálunk is nagyon nehezen ment, kb. 3-4 este sírt, de utána visszazökkent, persze sajnáltam, de az nem megoldás hogy egy ekkora gyerek a szüleivel aludjon. (Gondolok itt pl. a házaséletre is)
Az éjjeli bepisiléssel kapcsolatban: este nem iszik túl sokat? Netán nem lehetnek lelki problémák a kicsivel?
Szerintem ki kellene kérni egy gyermekorvos véleményét is.
Bocsánat, heti 3-4 baleset szokott lenni korábban.
Az utóbbi egy hónapban adtam rá újra pelust, egyre ritkábban pisilt be, majd következett bő egy hét, amikor nem volt pisis a pelusa...
Sziasztok!
Tapasztalatok érdekelnek éjjeli leszoktató pelussal kapcsolatban.
Vázolnám a mi esetünket. Kisfiam kb.2,5 évesen lett szobatiszta, idén tavasszal. Nemsokkal utána ágytiszta lett...egy darabig. Nyáron rengeteg volt az éjjeli baleset (kb. heti 4-5). Pár hete átszokott hozzánk, velünk alszik, és baromi macera heti többször ágyneműt, 180x200-as matrac huzatát mosni :-( visszaadtam rá éjjelre a pelust (amúgy csak 7-es libero jó, másból kifolyik). Nemsokára bő egy hétig megint nem pisilt bele - levettük, 2.éjjel újra baleset.
Nem tudom, mit tehetnék. Ezért gondoltam leszoktató pelenkára.
További ajánlott fórumok:
- Érdemes leszoktatni 5 hónapos babámat az éjszakai cicizésről?
- Hogyan tudnam 20 honapos gyermekemet leszoktatni az ejszakai tejivasrol?
- Éjszakai pelusról leszoktatás..hogyan?
- Hogyan kell leszoktatni az éjszakai kelésről?Kell-e egyáltalán?
- Hogyan tudnám 16 hónapos kislányomat leszoktatni az éjszakai "szopizásról"?
- Próbálta, használta valaki már a SINORINA gyógynövényes készítményt éjszakai ágybavizelés, pelusról leszoktatás céljából?