Éjszaka fáj a lába - mitől? (beszélgetés)
Növekedési fájásnak hívják.Általában öröklődik.Nekem volt, fiamnak is előfordul. Langyos vizes borogatással elmúlik 20 perc alatt.Kár emiatt fájdalomcsillapítót adni.Belül vizes, kívül száraz csík a fájós részre.
Szerencsére ahogy idősebb lesz, úgy lesz egyre ritkábban.
igen, 2-3 napig fájlalta, de most éjjel már nem kelt fel emiatt. :)
Az én nagyfiam már 11 éves, és mai napig gyakran fájlalja a lábát. S nála is ugyanígy volt, ahogy te írtad, hogy éjjelente sírdogált, hogy fáj a lába. De ő még kb. 1,5 éves lehetett akkor. El is vittem orvoshoz, de ő is csak a növekedésre fogta. Szerencsére hamar el is múlt.
A lányomnál is előfordult 2-szer,de 3 hónap eltolódással.A lábszárcsontját fájlalta.
Én is egyből a legrosszabbra gondoltam,tiszta para voltam,de aztán megnyugodtam,mert gondolom,ha baj volna,nem ilyen ritkán fájna.
tényleg? pedig rá is kerestem, és nem találtam ilyet. de akkor biztos én bénáztam.
Jaj,nálunk is volt már ilyen.:( Én meg mindig a legrosszabbra gondoltam. Olyan lüke vagyok.:(
Van már ilyen fórum, be akartam linkelni, de nincs türelmem hozzá, bocsi.
köszönöm szépen mindenkinek a tanácsokat! :) megpróbálom a ca-mg pótlást, és a masszázst is, hátha jobb lesz szegénykémnek.
Nekem is évekig fájt gyerekkoromban a lábam, tényleg nagyon rossz volt. Emlékszem rengeteg olyan estére, amit végig bőgtem. Néha még most is előjön (pedig már nem növök)
A maszírozás és a meleg (meleg víz, elektromos melegítő párna) segített. Próbáld ki hátha neki is segít.
nekem is fáj kiskoromban a lábam éjjelente, aztán ez megszűnt! én is sírdogáltam, meg anya vizes ruhával borogatta, az jó volt! :) a növéstől van valószínű.
Az én 2 éves kislányomnál is előfordult havonta kb. 1-1 alkalommal, már 5 éves és még mindig... Én egy kis testápolóval szoktam neki átmasszírozni nagyon gyengéden és utána visszaalszik mindig.
A férjem volt így gyerekkorában és a kislányunk örökölte. Ő is sokszor mondja, hogy fáj a lába, legtöbbször éjjel. Azt mondja a férjem, hogy emlékszik rá, ez tényleg nagyon erős tud lenni(( Neki egészen fiatal felnőttkoráig kitartott.
A nagyfiam 11 éves még a mai napig panaszkodik időközönként a lábára. Ilyenkor már tudom, hogy lassan nagyobb nadrágot kell venni. De a másik két csemetémnél is ugyan ez a helyzet.
nő a csontja
ca-mg pótlás fontos, ha így is fáj
időnként lehet neki adni féladag fájdalomcsillapítót
Lehet a növekedéstől..a lányomnak is volt ilyen..sőt én is emlékszem nekem hogy tudott fájni. De lehet, h bokasüllyedés okozza.
igen igaza van a barátnődnek sajnos ez még sokáig így lesz...nekünk is egy ortopédus mondta meg:-)
Sziasztok, érdeklődni szeretnék, hogy előfordult-e valakinél hasonló. Két éves kisfiam éjszaka többször sírdogál, azt mondja, hogy fáj a lába. A térdét mutatja, meg a lábszárcsontját. A barátnőm szerint valószínűleg azért fájlalja, mert nő a csont. (Neki is van gyereke.) Tapasztalt más is ilyet? Tényleg lehet a növekedéstől? Ezzel nem rohannék orvoshoz, mert egyébként nappal semmi baja, jókedvű, szaladgál, csak éjjelente sirdogál két napja emiatt.
További ajánlott fórumok: