Éjjel-nappali kontaklencse tapasztalatok (beszélgetés)
Pont ezzel a fajtával szemeztem én is, akkor lehet nem kísérletezem. Nekem amúgy is kicsit kényesek a szemeim.
Én Air Optix Night and Day-t használok, de este úgyanúgy ki kell vennem, mint a hagyományos lencsét, mert két nap után megőrülök, úgy fáj a szemem.
Pedig reméltem, hogy kényelmesebb viselet lesz, mint a hagyományos.
Most természetesen nem találom azt a honlapot amit néztem múltkor, de biztos h kellett még egy adat, mert hazarohantam és megnéztem és a lencsémen olyan nem volt ezért mondtam le róla h neten rendeljek.Amúgy most nézem amiket írtatok és itt tényleg csak dioptria meg görbület kell. Lehet megpróbálom vmelyiket.
bocsi, hülyeséget írtam, elnéztem nem az kell
most nézem, átmérő kell még (DIA)én azt nem tudom mekkora az enyém
Én úgy emlékszem, hogy csak dioptriát és görbületet kérdeztek...
Mit látsz még?
Már nézegettem én is ahol rendelni lehet neten, az a problámám ezzel hogy van érték amit nem tudok h mi, és ilyen szám nincs a lencsémen. A dioprita meg a görbület az oké, de van még vmi amit kikell választani, és nem tudom mi az.
Azért menj orvoshoz, mert Ő megtudja nézni mennyire nedves a szemed és hordhatsz-e ilyen lencsét. Vagy kell e műkönny.
Én kettőt szoktam összehasonlítani mindig, az egyik ez, amit írtál, a másik a kontaktlencsethordok.hu. Néha az egyik, néha a másik olcsóbb az akciók miatt.
Régebben kérdeztem a szemészemet hogy mi a véleménye és nagyon lebeszélt, hogy lencse nélkül mégis csak jobban érzi magát a szem és jobban szellőzik. Biztos h nagyon jó oxigénáteresztőek ezek amikben lehet aludni is, de nem zavaró? Én néha a napi lencsémet is úgy érzem hogy érzem hogy ott van...
Én nagyon ajánlom, reggel ha kicsit száraz a szemed tőle, akkor pislogsz párat, és már jó is. De lehet kapni szemcseppeket direkt lencséseknek, ha nagyon száraz a szemed, jól jön.
Én a Lencsebolt.hu tól rendelek ők a legolcsobbak!!!
Ja igen, és tavaly nekem is sokszor begyulladt a szemem, de a szemorvos mondta, hogy nem a lencsétől van, hanem egyéb vírus ráment a szememre, és a lencse alatt ugye nem tud a szem olyan könnyen gyógyulni, úgyhogy addig ki is vettem. Tehát fontos, hogy mindig tiszta kézzel nyúlj a szemedbe.
Én most havi lágy lencsét hordok. Igazából az a bajom hogy reggel és este ha látni akarok de még vagy már nincs benn a lencsém, muszáj már a szemüveg, amit nagyon nehezen viselek el. És ha ebbe lehetne aludni éjjel sem kéne kajtatni a szemüveg után megnézzem hány óra van, meg szemüvegben aludni kicsit kellemetlen... Érdekelne a dolog nagyon.
Én 8 éve használom a Purevison lencsét néha 20-30 napig sem veszem le. Most nyáron begyulladt a szemem elmentem orvoshoz és kérdeztem nem-e tud jobb lencsét ajánlani nincs jobb a piacon mondta. Balaficon A az anyaga, nem szakad és jó viselet. Csak ajánlani tudom!
Én már évek óta ilyet használok, előtte 3 havi este kivevős volt, attól jobban kiszáradt a szemem. Pedig én ebben alszom.
Általában egy hónapnál picit tovább hordom, de úgyis meg lehet érezni, hamár túlhordott, jobban szárad a szemed tőle, akkor lehet cserélni.
Szerintem is szemésznél kérdezd meg, hogy neked ajánlja-e. Most milyet használsz?
szia
én igen. imádtam :) régen volt nagyon, akkor még szemcseppet sem igazán használtam, talán nem is volt annyi féle mint mostanság.
a szemészeddel beszélj. ha ő javasolja/engedi, akkor miért ne? :)
Sziasztok!
Használ valaki ilyen típusú lencsét? Tapasztalatokra és véleményekre lennék kíváncsi.
További ajánlott fórumok: