Együttélés - mik a buktatók? (beszélgetős fórum)
Én a férjemmel 32 éves házasok vagyok és bevallom őszintén nektek nekünk is adódtak buktatók nyílvánvaló az, hogy az élet nem tejszínhabostorta probléma nélküli tündérvilág. Ő is elment ismerősével, kollegáival beszélgetni, de együtt oldottuk meg nekem is érzékeny a lelkivilágom és hidd el meg kellett tanulnom alkalmazkodni egymáshoz én sem korlátoztam őt és mindig hazajött. Ezáltal rengeteg veszekedést és súrlódást elkerültünk, de előfordult és mindig a haragot, a gyűlöletet kizártuk az életünkből.
Szívélyes Üdv.Ágnes
Lakva ismeritek meg egymást:)
Talán annyit hogy "idegesítő" szokása mindenkinek van:)Ami csak akkor derül ki ha együtt éltek;)
Mindig mindent beszéljetek meg.
Mi 6 éve élünk együtt,mindent beosztottunk.Pl:nagybevásárlás együtt,házimunka megosztva.Nálunk ez működik.
Nálunk is szokott lenni, de ezek a veszekedések nem "olyan" veszekedések
Pl. reggeli...ki menjen le a boltba, :D Örök nagy kérdés
Mi 3 éve költöztünk össze.Házimunka közös, de a beszólogatás az megy (persze, már megint én mosogassak el...mit megint "Te" meg ilyenek, persze mindenki tudja, hogy mit és hányszor)
Ilyenkor jobba feltűnnek a másik mániái, ami lehet idegesíti a másikat.
De szent igaz, hogy másképp nem ismered meg a másikat. Lehet nem lesz minden fenékig tejfel, de nem rossz :)
Köszi mindenkinek! :)
Sajnos elég nehéz eset vagyok, úgyhogy lesznek problémás percek.
Pl. ha együtt vagyunk, szeretem, ha csak velem foglalkozik, de együttélésnél nyilván nem várhatom el tőle... :s
Nálunk is nagyon jól bevált az együtt végzett házimunka,az együtt bevásárlás, sőt az együtt főzés is (és természetessen KÖZÖSEN megbeszélve mi legyen az!)Igazából szavam nem lehet és nincs is!Sok sikert Nektek!
S még valami:Ne a buktatókat keresd- inkább a megoldásokat!KOMPROMISZUMOKAT!
Szia
Légy türelemmel, és fö a kompromisszum. Na meg a legfontosabb, hogy szeressétek, és tiszteljétek egymást!!!
jó ha már az elején letisztázzátok, hogy ki milyen részt tud és akar vállalni a háztartásban, a rezsi fizetést stb. ezek mind olyn dolgok amik ha nincsenek tisztázva állandó konfliktusforrás lehetnek...egy csomó dolog meg úgyis kialakul közben a legjobb, ha mindketten toleránsak vagytok-persze nem a szélsőségekig a másik heppjeire-mert az mindenkinek van.
Hajrá.
:)
Ez nagyon jó! :)
Én is attól félek, hogy el fog múlni ez a jó érzés, hogy mikor látom már, úgy hiányzik,hány napot kell kibírni nélküle... :S
Sziasztok!
Össze fogunk költözni a párommal, és bár nagyon várom, félek is tőle rendesen. Bár már együtt vagyunk majdnem 5 éve, azért bennem van a félsz, hogy el ne rontsam.
Mire kell figyelni, mik a fő vitapontok, a félreértések, veszekedések fő okai?
Köszi a tapasztalatokat! :)
További ajánlott fórumok:
- Miért van az, hogy a hölgyek rossz házasság vagy együttélés esetén nem tudnak változtatni?
- Házasság? Együttélés?
- Arabbal vagy indiaival való együttélés, pakisztáni férfiak
- A párom 5 év együttélés után elbizonytalanodott, időt kér..
- Hogyan lehet hivatalos úton eltávolíttatni az együttélésre képtelen szomszéd albérlőket?
- Milyen előnyei vannak a házasságnak az együttéléssel szemben? Miért "kell" férjhez menni?