Egyszerű, gyors piskóta recept
Az Egyszerű, gyors piskóta hozzávalói:4 db tojás
4 ek
víz
21 dkg cukor
17 dkg liszt
Az Egyszerű, gyors piskóta elkészítési módja:
A tojássárgáját a cukorral, vízzel habosra kell keverni. Ha megvan mehet bele a liszt. A tojásfehérjét habbá verjük, majd ezt óvatosan de alaposan belekeverjük a tojássárgákhoz. Zsírozott vagy vajas, lisztezett tepsiben aranyszínűre sütjük. Gyümölcsöt is lehet beletenni, de azt előbb lisztbe kell forgatni.
A tojássárgájához én vaníliás cukrot is szoktam tenni.
Libazsírral kikenve finomabb a tészta.
A tojásfehérjéből gyorsabban lesz hab, ha teszünk bele egy evőkanál hidegvizet!
Sütőpapírt is lehet használni a sütéshez, ez esetben nem kell zsiradék és liszt sem.
Légkeveréses sütőnél én hideg sütőbe teszem és 15 percig sütöm 160 fokon alsó-felső sütésen, majd 140 fokon légkeverésesen tovább, míg szép aranyszínű nem lesz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: flyer32, 2010. febr. 10. 17:34
Az egyszerű, gyors piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.