Egyes emberek miért szeretnek játszmázni, manipulálni másokat? Miért lelik örömüket ebben? (beszélgetés)
Mert nem tudnak mást csinálni. Mert ilyen "szoftverek" futnak bennük. Otthon látott valamit, amivel vagy azonosul, vagy ellenáll neki. Mindkettő csapda, mert mindkét esetben ugyanazon vagy a figyelme. Nagyon sok munkával, kitartással lehet ezen változtatni. Akkor ha valaki felismeri, és a változást választja. A legtöbb ember robotpilótára van kapcsolva, úgy működik, ahogy azt tanulta, és azokat a közhelyeket puffogtatja, amit másoktól át, hall.
Minden pillanatban van választási lehetőséged, és minden amit most teszel, teremti a jövőbeni körülményeidet.
Értem ám! Nagyon le lehettél értékelve, ha így látod önmagadat. Még jó, hogy nem egyszerű plazmidnak láttat az önészlelésed :)
Sokáig egyébként én is öniróniával "védekeztem": anélkül, hogy ezt észrevettem volna, előre gúnyt űztem magamból, hogy másoknak már ne legyen mibe belekötni. Akkor vettem észre, hogy ezt nagyon nem kellene, amikor vadidegenek figyelmeztettek: a keserű, maróan cinikus öngúnynak ezt a szintjét már olvasni is fájdalmas, mert olyan, mintha nyilvánosan tennék kárt magamban.
Azok is úgy ugatnak, mint aki meg van veszve!
Megszégyenítik a nagytestű kutyákat.
Hát az elég nagy kontraszt! 🤣🤣
Bár, a múltkor ugatott erre felénk egy csivava, ne tudd meg milyen hangja van, elér rámenős! 🤣
Egysejtű a jelentése, ha jól tudom! 🫣
Ennyire azért nem kéne ledegradálnod magad! 🙄
Ja, és a tanult tehetetlenség a lefagyás miatt.
Nincs senki, barát vagy ismerős aki kimozdítana ebből az állapotból?
"Nálam a leszidás, meg a szégyenérzet az az alap."
Ez nagyon nem jó, mert így úgy érezheted magad éjjel-nappal mint valami "leprás".
A másik rossz oldala, hogy félelem hatására egyre jobban begubózik az ember, magára húzza a takarót, lehúzza a redőnyt, nem akar hallani senkiről és semmiről.
Ha egészséges, akkor természetes számára a nyitottság, így viszont csak egyre jobban bezárul.
Én speciel nem fogok elkezdeni ordibálni, erről biztosíthatlak :)
Majd csak hozzászoksz, hogy emberszámba vagy véve, ha legalább itt a fórumon vagyunk néhányan :)
Na, erről érdemes leszokni. Hidd el, én is annyiszor marcangoltam magamat, szégyelltem magamat mások helyett... de ezzel megint csak a bántalmazónak adsz igazat! Az ő hülyeségéért saját magadat teszed felelőssé, és ezzel saját magadat teszed még jobban tönkre.
Senki nem érdemli meg, hogy miatta saját magadat marcangold.
Csak akkor megy tönkre, ha így döntesz, de még akkor se!
Láttál már igazi emberi tragédiákat? Lakhatás elveszését, egészség romba dőlését, nyomorúságot? Bocs hogy ilyenekkel jövök, de ezek az emberek jogosan mondhatják hogy tönkrement az életük.
További ajánlott fórumok:
- Otthoncsinosító kreatív ötleteket kérek, vidám, meleg fészket szeretnék
- Nem szeretem az olivabogyót, de beszélgetni szeretnék
- 100 kiló vagyok, szeretnék lefogyni, segítsetek!
- Fiatalon szeretnék anya lenni.
- Ebben az évben szeretnék babát:) Ha te is szeretnél csatlakozz!
- Debrecenben szeretnék igazán jó nőgyógyászt találni