Egy szakács mennyit keres? (tudásbázis)
Ha valóban pénzt akar keresni egy szakács, akkor nem menzai kosztot készítő helyre megy dolgozni, hanem étterembe, neves hotelba.
A menzás kajakészítés és egy éttermi szakácskodás között hatalmas különbség van. Az első laza munka a másodikhoz képest. A másodiknál rengeteg féle ételt kell elkészíteni nap mint nap, jobbára 1-1 tányérnyi adagokat rendelésre. Van olyan, hogy egyidőben 10-15 féle ételt kell elkészítenie, mert annyian rendeltek teljesen mást. Gyorsan el kell készülnie vele, ízletesnek kell lennie és stílusosan tálalva. Van, aki nem képes erre, hiába is tanult szakácsnak. Azok mennek általában menzai szakácsnak, jobban mondva konyhás néninek. Lazább, könnyebb munkáról van szó minimálbér környéki fizetéssel. Ugyanakkor egy mesterszakács egy nap alatt többet kereshet, mint egy konyhásnéni.
Olyan szakács aki gyerekekre főz az iskolában
Mennyi a minimum és a maximum amit kereshet ? :)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan készül a Tisza család szakácskönyvében szereplő piskótakuglóf?
- Tudtok felsorolni szakácsokat, cukrászokat és szakácskönyv írókat?
- Spar Mesés szakácskönyv matrica csere-bere
- Mennyit keres egy szakács átlagosan?
- Venesz József Túrós Emil szakácskönyvet keresem, hol találhatnám meg?
- Mennyit kereshet egy tapasztalt szakács Szentendrén, egy á la carte étteremben?