Egy könyv tényleg megváltoztathatja az életedet? (beszélgetős fórum)
na már egy hete egy szó se.... ennye:D
akkor könyvtéma: Davinci kód, angyalok és démonok?
Én imádom a könyvet is és a filmesitéseket is:D:D bár nem értettem, hogy miért forditották meg, mert elvileg a vatikános van elöbb, majd a davinci kód:D
Biblioterápiának elsősorban a gyerekeknél és néhány pszichológiai kezeltnél van a legnagyobb szerepe: a lényege minden esetben az, hogy olyan olvasmányokat ajánlanak a népeknek, amelyek valamelyest tükrözik az illető problémáit, és olykor egy-egy ironikus megvilágítás vagy pozitív befejezés segít kiláballni a bajból.
Viszont felelősség is ez, hiszen egy öngyilkossági kísérletet elkövetettnek bűn kezébe adni Sylvia Plath Üvegbúráját, egy magatartászavaros kölyöknek viszont a Bradley, az osztály réme kitűnő olvasmány. (-:
Nekem is eszembe jutott egy jó könyv:
Japán szerzőtől a Víz üzenete című könyv.
Sajnos még nem olvastam el, de sokat hallotam róla, és nagy hatással volt rám.
A szerző vizsgálta a viz molekuláit, amikor pont eléri a fagypontot, és abban a pillanatban fényképezte le.
NAgyon érdekes felfedezésre tett szert.A tiszta víz molekulái fagypontjában egy gyönyörű kristályformát alkot.
Csináltak több kisérletet, több különböző helyről szedt vizzel.
Pl. két vödör azonos vizbe elhelyeztek egy-egy papircsonakot, 2 névvel, (Hitler- Mária Terézia),
valamint másik alkalommal metált, mellette mozartot játszottak le, vagy káromkodtak, vagy szépen beszéltek.
Az eredmény: A viz molekulája vagy nem lett olyan gyönyörű, mint szokott, vagy épp hogy össze állt a szerkezete a kristálynak.
Ez mind fényképekkel van alátámasztva.
Most gondoljunk bele, hogy milyen lehet annak a szervezete, aki naponta káromkodik....
Nem tudom mi volt a címe.. talán Kőleves? De nem vagyok benne biztos.
A könyv lényege röviden annyi: egy kislány életét mesélte el, akinek embertelen szenvedéseken kellett átmennie.
Nem spirituális téma.. de engem nagyon megérintett.
Most mondtam neked valamit egy másik topikon.
Az erre is vonatkozik.
További ajánlott fórumok:
- Hogy tud egy nemzet megváltozni? Mi emberek vagyunk felelősek?
- Segítség a párom teljesen megváltozott amint 4. hónapos terhes lettem...
- Mi lenne a neved ha megváltoztathatnád?
- Használd az agyad és megváltozik az életed
- A sport tényleg képes megváltoztatni az életünket?
- Az Underground kiadó tényleg olcsón állítja elő a könyveit?