Egy, kettő illetve 3 gyermek után mennyi szocpol jár, ha használt lakást szeretnénk venni? (tudásbázis)
Szioka mi nerég vettünk fel a szoc polt.Két gyerekre mi 1200000 kaptunk.nem kell visszafizetni 5évig rajta van a házon a jelzálog ha eladnád akkor vissza kell fizetni.De nem minden bank veszi önerönek nem igazán szeretik én kb 10banknál voltam ebből 2nél vették önerőnek.
Régen megelölegezték a gyerekre a szocpolt de ezt már eltörölték csak meglévő gyerköcre jár.
Sok sikert
Szia!
A fél szocpol alatt azt értem,hogy lakásvásárlási vissza nem téritendő szociálpolitikai kedvezmény gyerek után.Úgy tudom 1 gyerekre is adnak,ha használt lakást akarunk venni.Jelenleg 1 gyerekünk van és szeretnénk venni egy nagyobb lakást.Már végülis ki is néztük,most fogok menni a hitelnek utánanézni,csak azért írok,hogy nehogy meglepetések érjenek,kicsit tisztába szeretnék lenni a dolgoknak.
Csak azért írtam 2 ill.3 gyereket,mert még akarunk vállalni legalább egyet.35 év alattiak vagyunk mind a ketten-férjem és én is.
Szia lizabella!
Hány gyermeked van?Megkérdezhetem,hogy mennyi hitelt kaptál szocpollal és az önerővel?Privibe is megírhatod,ha itt nem akarod.Köszi.
Szia!
A fél szoc.pol alatt mit értesz?
A lakásépítési kedvezmény (LÉK, régen szoc.pol) csak új lakás vásárlásra, illetve építésre szól. Ugyanez használt lakásra, csak 3, vagy több gyerekkel jár és fele összegben. Tehát 1-2 gyereknél nincs.
A másik fél szoc.pol összegű támogatás a fiatalok otthonteremtési támogatása (FOT), itt a meglévő gyermek mellé a szülők életkorának 35 alattinak kell lennie. Az összegét már Danica leírta.
A félszocpol összege:
1. az első gyermek után 450 ezer forint
2. a második gyermek után 750 ezer forint
3. a harmadik gyermek után 700 ezer forint
4. a negyedik gyermek után 400 ezer forint,
5. minden további gyermek esetében 100 ezer forint.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan szerezzük vissza a szerelmünket? Illetve hogy kapjuk meg azt, akit szeretnénk?
- Akik második gyermeket szeretnének.
- Mindenkit várok, akik januárban, illetve környékén szeretnének nekiállni a babaprojektnek!
- A Déli pályaudvartól szeretnénk eljutni az állatkertbe, 2-2 felnőtt, gyermek. Milyen utazási lehetőség a legolcsóbb?
- 3 nap nyaralást szeretnénk 4 gyermekkel a nyáron nagyon olcsón
- Milyen költségei vannak a bajai MNÁMK óvodájának, ha a gyermeket oda szeretnénk járatni?