Egy ideje már semmi nem okoz örömet. Azt hiszem ez... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Félreértettél. Az aggódás eszembe sem jutott.
Javulást neked!
Kedves F.I!
Hidd el átjön mindeni számára, hogy depressziós vagy.
Van a családban depressziós. Megkeseriti mindenki életét. Semmi nem jó, semmi nem elég neki. Mindenkit hülyéz, csak neki van igaza, szerinte csak ő a normális a jó, az áldozat.
Nem érte semmi tragédia, szép élete van, mindene meg van, a család mellette erőn felül is.
Ha azt mondják neki, hogy menjen el orvoshoz hárit, kikéri magának, neki semmi baja. Nehéz neki is és a családjának is.
Ha tudod magadról, hogy beteg vagy tegyél ellene, fordulj orvoshoz.
A szürkeség, a korai sötét, a hosszú téli estéket én sem igazán szeretem. Nekem az segít, hogy behúzom a sötétítő függönyt, villanyt (hangulat lámpát) felkapcsolom.
A tél közeledtével kicsinosítom a lakást, élénk, friss, nyári színekkel: kispárna huzatok, terítők, plédek... és színes selyem virágok, piros, sárga, fehér... ami a kedvenc színed. Nem kell kemény ezreket elkölteni, csak olcsó apróságok, amelyek feldobják a lakást, feldobják a hangulatot.
Van olyanom, de allergiás vagyok az illóolajokra. És amúgy szeretem a karàcsony fényeit, de nyilván mindenbe bele lehet kötni.
Mint mondtam, nem a tél a fő problémám, bár tény, hogy gyűlölöm (talán mert tavasszal születtem és a tavaszt imádom), hanem a celtalansag. Tudom, találjak célokat. Oké. Majd keresek.
Szép meleg őszi napot (végre jó idő van)neked 🙂!
Én sem. A saját környezetemben is van néhány ember, akinek hiába mondom, hogy minél többet beszél erről, minél több "sorstárssal" vitatja meg naponta, annál rosszabb lesz. Ahol a figyelem, ott az energia, ha állandóan minél többet kattogsz valamin, annál több kapsz belőle.
Igen, a november általában esős, ködös, állandó a szutyok. De gyertyákat gyújtok, narancs olajat teszek a párologtatóba, kellemes zenét kapcsolok, és máris jobb.
Sok éve már nekem is csak apró örömeim vannak. De igyekezni kell, hogy ezekből mindig több-és több legyen. Ettől szép az élet!😀
Nem azon kesergek ami nincs, annak örülök ami van. Bármilyen kicsi, vagy kevés is. Ha így teszel te is, azon kapod magad, hogy már nem is olyan szar az élet.
Nagyon együtt érzek veled.
Igen,amikor az ember nem tud olyat találni a napjaiban,ami örömet okozna,az depresszió…A telet én is gyűlölöm.Illetve,nem is a telet,mert egy derült,csípősen hideg téli nap még örömet is okoz,de a korai sötét,meg a borús,esőszitálós napok kicsinálnak.A november a mumus hónapom.Legszívesebben novembertől márciusig téli álmot aludnék…