Egy főre eső jövedelemként 100.000 Ft sok, ha valaki segélyt kér? (tudásbázis)
Nem értem a kérdést.
1. Ha rá van szorulva, minek szerénykedik? (Szemérmes koldusnak üres a tarisznyája.)
2. Nem a mi véleményünk számít, hanem az, hogy a munkahely hogyan bírálja el a kérést.
Azt a munkahely határozza meg,mit támogat és mennyivel.
környezetemben négytagú család 4 fő 75e/fő,a munkáltató annyit vállalt,hogy egyszeri 8000Ft-ot adott rezsihozzájárulásként
Bocs, de
1. Nem tudod kiről van szó, ezért kedves Cilumiluci ne nekem címezd!
2. nem önkormányzati, hanem munkahelyi segélyről van szó, ami egyébként jóval rugalmasabb és az egyéb körülményeket (sőt inkább azt) veszik figyelembe. Szerény ember lévén nem akart segélyt, de van rá lehetőség a munkahelyén, ezért azt hiszem, egy próbát megér. Ebből következően:
3. nem tudod a körülményeket (havi 75.000 Ft-os albérlet, folyószámlahitel) mellett a beteg gyermeküket rendszeres orvosi vizsgálat és egyéb fejlesztésekre kell vinni a fővárosba, a gyógyszerköltsége pedig jóval több, mint ami keretet kap.
4. Úgy egyébként nem negatív kommentet kértem, csak egy álláspontot, nem biztos, hogy a "jövedelmüket" irigyelni kellene, bocs!
5. Köszönöm a többi tárgyilagos választ a többiektől!
További ajánlott fórumok:
- Mennyi az 1 főre jutó havi jövedelem összeghatára rendszeres gyermekvédelmi támogatás megállapításánál?
- Közgyógyhoz mit kell beadni, és mennyi az egy főre jutó jövedelem felső határa?
- 2013-ban mennyi az egy főre eső jövedelem?
- Rendszeres gyermekvédelmi kedvezménynél mekkora lehet az egyfőre jutó jövedelem, aminél megítélik a segélyt?
- Tudja valaki, ha rendszeres gyermekvédelmi támogatást akarok igényelni, egy főre eső jövedelembe a közös ht-ban élő nagyszülő is számít?
- Mennyi most az egy főre eső jövedelemhatár, ha a szociális segélyt kérném?