Egy dalmata mamának, és dalmata papának lehetnek fekete kicsinyei? (tudásbázis kérdés)
Nem! Én dalmatás vagyok! Olyan van, hogy van egy folt rajta ez már születéskor meg van. Ezt nevezik platninak. Fehéren születnek a picik.
Több ,, színhibás dalmatát,, láttam már sajnos.
"A dalmata születéskor fehér színű, a foltjai csak később alakulnak ki "
na jól van....nem okoskodom már....csak utánanéztem.
max lehet hogy van valami genetikai dolog a háttérben azért voltak ott fekete kutyák is....
azért biztosan cuki:)
ja igen ha nagy akkor nem engedi:(((((((
na mindegy...gondolom cuki és nagyon nagyon szeretnivaló:),habár nekem minden kutya az:))))))), kicsi nagy:P.
juj de jó....
na ilyen sztorim nekem is van...anno a 101 Kiskutya vetítése idején nálunk is dalmata őrület volt, hogy nekünk az kell! 120 km-t mentünk érte ahol keverék kutyusok voltak:), hát volt rajtuk folt meg minden de nem dalmaták voltak:P.
nézd:
". A dalmata kétféle színezetben ismert: májszínű, illetve fekete pettyes. Az alapszín mindkét esetben hófehér, s rajta 2–3 cm átmérőjű, élesen elhatárolódó pettyek láthatók. A pettyek ideális esetben nem fedhetik át egymást, és egyenletes eloszlásúnak kell lenniük. A végtagokon lévő pettyeknek valamivel kisebbnek kell lenniük a testen lévőknél. Az orr és a szem pereme a májszínű egyedeknél barna, a feketéknél fekete. A dalmata születéskor fehér színű, a foltjai csak később alakulnak ki."
(Wikipédia)
szerintem teljesen feketék nem lehetnek.
nekünk volt dalmatánk és inkább fehér volt és valami kis halvány alig látható pöttyei voltak (amelyek picit barnák voltak)....kezdtünk félni, hogy hát milyen dalmata ez:))))), és szép lassan pöttyös lett, olyan igazi 101 kiskutyás:D:))), hmmmmm de szerettem őt:).
További ajánlott fórumok:
- Egy kóbor anyamacska nálunk szülte meg a kicsinyeit. Mit tegyünk?
- Kezdődő párkapcsolat buktatói, mik lehetnek a reális elvárások?
- Válás során, ha a férj megrágalmaz az első tárgyaláson, annak milyen következményei lehetnek?
- Milyen okai lehetnek, ha egy férfi arra gerjed be, hogy a párja időnként más férfival is együtt van?
- Miért lehetnek ma már trágár szavak az újságcímekben?
- Miért nem rak fészket a kicsinyeinek az anyanyúl?