Egy csomag babapiskóta hány tojásos piskótalapnak felel meg? (tudásbázis)
A súlya végülis nem függ a tepsi méretétől, vagy igen?
Csak még azt kellene belekalkulálni, hogy a friss piskóta nehezebb, mint a két napja szikkasztott. Tehát frissen lehet nehezebb, hogy felhazsnáláskor kb. 200 g legyen... akkor lehet, hogy inkább a 6 tojásos lesz a jó....
Nem:) Diabetikus süteményt szeretnék készíteni, és amit kinéztem, abban eredetileg babapiskóta van, de írja a recept, hogy piskótalapból is el lehet készíteni, csak azt nem, hogy hány tojásosból.
Mivel babapiskótát nem kapok diabetikusat, piskótát viszont könnyű itthon készíteni CH-csökkentett liszttel és xilittel, ezért én azt a változatot szeretném kipróbálni. De nem akarom, hogy túl sok vagy túl kevés legyen így a tészta a krémmennyiséghez, ezért gondoltam, hogy tapasztaltabbak segítségét kérem.
Sziasztok!
Úgy tudom, egy doboz babapiskóta hagyományosan 200 g. Ha egy süteményhez nem babapiskótát, hanem itthon sütött piskótalapot szeretnék használni helyette, amit felhasználás előtt egy-két napig szikkasztanék, azt hány tojásból készítsem?
A szikkasztás alatt gondolom, ahogy szárad, súlyra könnyebbé válna, ezért vagyok gondban a kalkulálással:)
További ajánlott fórumok:
- Bounty-t szeretnék készíteni. A recept szerint szükség van 2ek grízre, de nincs itthon. Mi lenne, ha babapiskótát raknék bele helyette?
- Mit készítsek a megmaradt babapiskótából és tejszínből?
- Sutes nelkuli almatortat szeretnek csinalni(alma, pudingpor, babapiskota), de nincs vanilias pudingporom, csak epres es csokis..
- Hol lehet kapni kész piskótalapot?
- Mennyi idősen adtatok először kiflicsücsköt babapiskotát babakekszet a kicsinek?:-)
- Vajas krémes torta készítése babapiskótával