Egy bizonyos IQ felett tényleg elviselhetetlen az élet? (beszélgetés)
140 alatt nincs MENSA.
:-))
A tervezés szerintem is jellemző lehet magas IQ-nál, de ők nagyon rugalmasak is szerintem.
A kommentemre válaszként meg annyit, hogy bizonyítottan magas IQ-val rendelkezik az egyén, akit leírtam. Az, hogy én mit látok az életéből egy szimpla ismerősként az egy dolog. Viszont nekem nem tűnik boldognak. Folyamatosan pörög és nem tud pihenni (agyilag). Nekem ez szúrt szemet leginkább. Folyamatos tervezés, kockázatelemzés, ötven kimenetel előrelátása. Szintén nagyon jó emberismerő, kiváló matematikából is. A problémákat szinte a felmerülésük pillanatában oldja meg és legtöbbször a legjobb módon, a legésszerűbb és hasznosabb megoldást találja meg.
Ezekben mind hasonlít Martin15190-hez.
Viszont egyáltalán nem kényszeres, amit itt mások említettek, az érzelmei egyáltalán nem dominálnak az életében, mintha nem is lennének, szinte robot üzemmódban is képes napokig működni. Néha át is vált rá, ha megterhelő lenne épp a sok "apró-cseprő" ügyével foglalkozni.
Munkájából adódóan rengeteget utazik, és nem tud csak vezetni, mire átér egyik helyről a másikra, megoldotta azt a problémát, amit 3 másik kollégánknak nem sikerült, mert akkor is gondolkozik. Mindemellett úgy vezet, hogy előre tudja vetíteni a forgalmi szituációkat, látja a helyeket, a közlekedés alakulását. Ha egy nagy forgalmú úton előz, mert siet, akkor képes 3-4 sávos úton össze-vissza előzgetni. Az elején rettegtünk vele utazni, de már mindenki nyugodtan ül be mellé. Állítólag jobban vezetett kezdő korában a nagy rutinos sofőröknél is.
Egyszerűen hihetetlen mennyi mindennel képes egyszerre foglalkozni és mennyire hibátlanul old meg minden felmerülő kérdést szimultán.
Azzal én is egyetértek, hogy pszichés probléma, ha a kényszeres cselekvések időben való megtételének akadályoztatása esetén "borul" az illető.
A mostanában sokszor emlegetett reziliencia talán napjainkban fontos tényező lenne. (Na, én ennek híján vagyok jelenleg. :/)
általában igen
a projekteket én is meg szoktam szervezni, és már egy nagytakarítás is projektnek számít nálam :-)
de amit írt, hogy mindent megtervezni, kockázatelemezni nap mint nap... ez az öcsémre emlékeztet, aki sajnos kényszeres cselekvésektől szenved
neki napirendje van, eltervezi, hogy hánykor ér haza, mikor vacsorázik, mit és ha vmi miatt borul (pl. dugóba kerül), akkor baj van
ez sajnos egy pszichés betegség, nem intelligencia
ugyanez az én projektjeimnél.... egy jó vezető tervez, de nap mint nap újratervez
mert mindig minden változik, csúszik, ezért rugalmasnak kell lenni
Jó megközelítés!
Kár, hogy anonim vagy. :)
nem ebben a témában vagyok profi kutató, hanem másban, de tény, hogy az vagyok, nem itt coming out-oltam először :-)
én inkább a sok önjelölt 160+-os IQ-jú ember hozzászólása (és okoskodása) miatt ragadtam virtuális tollat, ugyanis kétlem, hogy ennyien szaladgálnának közöttünk
valójában 110-as iq fölött az átlagosnál intelligensebb vagy, 130 fölött a legokosabb 2-3% közé tartozol (az Maon mindössze 20-onezer ember, akinek egy része nem is tud róla, mert sokan nem méricskélik), 140 felett pedig olyan koponyák vannak, mint Stephen Hawking és Bill Gates
ehhez képest itt a hoxan-n elég jó a felhozatal :D
Szulj egy gyereket es minden egyszerubb lesz 😂
Viccen kivul! Mielott gyerekem lett annyi idom volt foglalkozni magammal
, az erzeseimmel, a gondolataimmal hogy belebolondultam. 30+ evesen a napi mokuskerekben halal depresszios voltam sokszor, pedig valtozatos munkam volt. Porgos agyat megmozgato melo (napi 8-9 oraban). Nem aludtam ejszaka se, jart az agyam. Fogalmam sincs mennyi az IQ-m biztos nem kiemelkedo de az tuti, hogy egy gyerek ugy lefarasztja az ember agyat, hogy kb a "boldogok a lelki szegenyek" szintjere csokken minden igeny. 🤣
Hogy a kerdesre is valaszoljak jozan paraszti esszel igen biztos depressziosabb aki "okosabb" de az is lehet hogy egy atlag IQ-val rendelkezo embernek csak nincs annyi ideje foglalkozni ezzel a kerdeskorrel, ugy ertem elmerengeni azon hogy valojaban mit is erez.
Peldaul nem biztos hogy egy szingli anyukan egyertelmuen latni a depresszio jeleit mert hajtjak a hetkoznapok, mig egy egyedulallo 30-as pasi egesz nap melabus.
Szoval nem biztos hogy ennyire egyertelmu az arany. Legalabbis szerintem...
Teljesen egyetértek veled mindenben, és én is kutattam is a téma iránt, mert érdekel.Bár nem nagy erőfeszítés kellett hozzá, ,mert google azonnal kiadta ezt a 2 cikket. [link]
Amúgy szerintem az intelligencia nem csak a számokon múlik, hisz az intelligencia teszt csak egy bizonyos féle IQ szintet mér. Intelligencia kell ahhoz is, h megértsük a másik embert, felülemelkedjünk a problémáinkon,könnyen döntsünk , stb.
További ajánlott fórumok:
- 40 felett a klasszikus tényleg jobb, mint a csupasz?
- Egy más életért - Most legyen tényleg az a bizonyos "holnap", amikortól lefogyunk. Jössz?
- 40 év feletti nőknek tényleg lehetetlen normális párt találni?
- Bizonyos gyógyszerektől tényleg alakulhatnak ki striák?
- Pneumococcus oltás tényleg ingyenes lett 2 éves kor felett is?
- Melóhelyen van egy tényleg elviselhetetlen nő, mindenki...