Egy barátság vége, de nem értem mi történt vele! (beszélgetés)
Igen, a haverság másról szól: felszínes kötődés.
Barátság: amelyik kiállja a konfliktusokat, az idő folyamán és kibékülés is van. A sértődés nem vezet sehova :(
„Nem az számít, hogy mekkorát ütsz, hanem az, hogy mennyi ütést állsz ki, amikor talpon kell maradni, hogy mennyit bírsz, amikor folytatni kell.”
:(
Szia!
Visszaolvastam én is a hozzászólásokat,eddig jutottam.Azt hiszem itt nem is barátságról,talán csak haverságról van szó.Nekem egészen mást jelent a barátság,és nagyon igaz az a mondás,hogy "A barátság arany fonal,összelehet ugyan kötni,ha elszakad,ám a csomó megmarad"
Sziasztok.
Elolvastam a hozzászólásokat, felkeltette a figyelmemet. A félreértés súlyos dolog, tisztázni kell hármótok között és nem kivinni a nyilvánosságra, ez is része a barátságnak. Magánügy, nem ajánlatos kibeszélni. Még akkor sem, ha egyáltalán nem volt szimpi Neked/Nektek.
Ha meg az a gond, hogy belépett az valamelyikőtök életébe egy harmadik barát, azt is meg kell beszélni.
Nem ér annyit, hogy lezáruljon egy évekig tartó szép kapcsolat, a megbocsátást is tudni kell kezelni. Higgadtan és őszintén, mindent kiadni, csúnya szavak használata nélkül. Intelligensen is lehet vitatkozni. Vélemény csak dologról van, de a bántás már személyre szóló megjegyzés. Tehát ez a beszélgetés ne személyre szóló legyen.
Ha nem megy a megbocsátás, függetlenül attól, hogy ki a "hibás", onnantól már nehéz visszafordítani a dolgot, de semmi sem lehetetlen.
Arra helyezném a hangsúlyt: Mi volt az oka az egésznek?
Lezárulás után, ha minden kötél szakad, emberségből annyit lehet megtenni: szépre és jóra emlékezni anélkül, hogy a háta mögött fröcskölés vagy rámutogatás menne, rossz színben feltüntetve az egészet. De az is lehet: nem zárult le, csak egy kis mosolyszünet állt be, ilyenkor hagyni kell a dolgot és figyelni.
Fontos, hogy éreztessétek a Másikkal a szeretetet, őszinteséget, már csak jóindulatból is. Nem érdemes a szavakba mindenáron belekötni, kifordítani, mint ahogyan eredetileg írva volt.
Szerintem így lehetne megoldani a problémát, mi a véleményetek?
Köszönöm, hogy elolvastátok.
nekem sok év barétság ment tönkre egyik napról a másikra!
csak mert belépet egy másik barát a képbe...
sajnáltam, de elfogadtam a döntését!
A mai napig hiányzik, de nem rágódom rajta...
mi zavar téged ebben a helyzetben, hogy még mindig ezzel foglalkozol?
már elmúlt!
megbeszéltétek már hogy férreértések sorozatát élitek meg...legalábbis ilyen zavaros nekem minden...
Mi lenne ha túllépnél ezen...
Attól hogy rágódsz rajta.... nem lesz jobb!
sőt!
van rajta kívül más barát is... ha keresi veled a kapcsolatot, hát csak rajtatok múlik mennyire fogtok ezen túllépni vagy nem...
van lyen...
de neked ettől még az életed megy tovább...
Sziasztok! Most kaptam a tipet, hogy jöjjek hoxára, mert vannak tök jó dolgok itt, és valóban. Nem az első érdekes fórumot olvasom, habár csak nemrég regisztráltam. Elleszek itt egy darabig! :) Sajnálom hogy hamarabb nem ismertem ezt az oldalt.
De hogy a témához is szóljak, szerintem aludjatok még egyet kettőt, mielőtt végleg lezárjátok ezt a barátságot. És hogy miért? Valamiért csak barátság volt ez.. Csak vannak az illetőnek is jó tulajdonságai, hiszen akkor nem lett volna évekig tartó dolog ez. Úgy látom ti hárman barátságban álltok, álltatok. kettőtök szava egy ellen, nyilván erősebb, és hihetőbb, mint csak az övé, de nem lehet ezt kívülállóként megítélni, főleg hogy a harmadik személy nem szólt hozzá. De nézzetek magatokba! Csak ő kurvázott le titeket? vagy ti is őt? és ki kezdte? mert az is sokat jelent. Mert ha engem lekurvázik valaki, akkor már csak méregből és bántásból én is a fejéhez fogok vágni talán olyan dolgokat amelyek alaptalanok. Ti mellette álltatok azt mondjátok, de csak jó volt hozzátok ő is, különben nem lettetek volna olyan sokáig mellette, nem? Vagy ti a semiért voltatok kedvesek hozzá éveken át? csak kaptatok ti is valamit, hisz egy barátság adok-kapok. És míg ti csak 1-1 barátot veszítettetek, ő egyszerre kettőt. Kíváncsi lennék az ő meglátására is. És ha csak egy pilanatra is felmerül bennetek a megbánás, vagy az hogy sajnálom hogy így alakult érzés, akkor higyjétek el, ez a barátság menthető!!! Tapasztalat!!!!
Ne foglalkozz vele ,ilyen barát ingyen nem kellene...ez nem barát!
Ne erőltesd ezt a dolgot...
nem hiszem,hogy rosszul látod..sajnos a rossz indulat olyan sok mindent ki tud hozni az emberből,hogy nem is gondolnád..mint írtam,én is így jártam..olyan emberben csalódtam,akiről nem is gondoltam,volna,hogy ilyen is tud lenni...
a barátból lesz a legádázabb ellenség,mert mindent tud rólad..és sajna ezt a legtöbb esetben ki is kiabálja az első adandó alkalommal..de miért keressük elő ilyenkor a hibáit a másiknak??érdekes nem?mert ami jó dolog is volt,az ilyenkor valahogy elfelejtődik..rohadt egy tulajdonsága ez az embernek...
én most kivárok,de reményt már nem látok a helyzet rendeződésére,mert a bizalom az olyan állat fajta,ami hamar elillan és nem biztos,hogy maradéktalanul vissza lehet hozni..sőt..szerintem nem lehet,mert a tüske meg marad...
sajnálatos dolog,mikor egy barát így viselkedik..én azt gondolom,hogy nem is volt igazi barát..én is hasonló cipőben járok...
szerintem adj időt neki.és ha nem működik ,hagyd a francba..nem is volt igazi barát..
én is ezt csináltam...
:(
Próbáltam neki elmagyarázni, hogy olvassa vissza a december 30.i beszélgetést neki is fura lenne! Erre kikelt magából, hogy mért ezen a kurv@ szilveszteren lovagolok mindíg! Na valyon mért? :(
:-(
kár,pedig olyan jól indult!
Ne erőltesd,ez már így nem igazi barátság!
Lehet,hogy csak a távolság,de az is lehet,hogy más általa ki nem mondott sérelem okozta ezt a helyzetet.
További ajánlott fórumok:
- A legjobb haverommal elcsattant egy csók, meg még történt egy-két dolog, ugye ezzel nem ronthatom el a barátságunkat?
- Amikor véget ér egy barátság.... Ti mit tettetek volna? Hogy cselekednétek?
- Mi történt a buszsofőrökkel, hogy ilyen barátságtalanok ?
- Egy barátság vége
- Vége az évnek, vége egy barátságnak :-(
- Ilyen, amikor egy barátságnak vége?