Egy anyuka az óvodából bébiszitterként kezel! Hogy mondjam meg, hogy nem vagyok az? (tudásbázis)
Nagyon helyesen cselekedtél.
Szerintem minden ember segítőkész, és segít is ott, ahol arra éppen szükség van, de mindenhol van egy bizonyos határ!! Tudod, még a szemtelenségnek is van határa!!! :)))
Most egyébként én is dilemmában vagyok a szemben lakó kismamával. Szombat d.e. kölcsönkérte a habverőmet, hogy a férjének rizskoch-ot süt, és hozza vissza... hétfőn már összefutottunk a folyosón, rákérdeztem nála, hogy sikerült-e, stb. Kapcsolt, rögtön mondta, igen, most el kell neki mennie, de hozza vissza a habverőmet...azóta is hozza. Lassan egy hete nem képes azt a másfél-két métert megtenni, ami a folyosó szélessége!!!
Nem azért, mert egy ilyen kézi habverő nem egy "ökörár", de akkor ne kölcsönbe kérje, hanem örökbe! :)))
Köszönöm minden válaszolónak a tanácsot. Erőt adtatok ahhoz, hogy NEM-et tudjak mondani neki. Nem,mert "nem érek rá", "fáradt vagyok".... Amennyiben ebből nem fog érteni, akkor egyértelműbben fogom a tudtára adni. Egyébként szerintem sem fog lelki problémát csinálni belöle, keres majd egy másik balekot.
Engem másképpen neveltek - figyelmességre, kedvességre, segítőkészségre. Aztán jön a gátlástalan, számító, manipulatív ember és a kisujj nyújtásakor az egész karodat letépné. Nagyon szomorú.
De majd figyelmesen, kedvesen, tudtára adom, hogy nekem nem fér bele egy másik család "szemtelen módon kicsikart" istápolása.
Egyszerűen mondj nemet, ha ez számodra kínos, keress kifogást, vendéged jön, sürgős munkád van, nem érsz rá foglalkozni vele, szerelőt vársz, mentek valakihez, pihenni akar a férjed.
Sajnos vannak ilyen kullancs emberek, lehet nem leszel a kebelbarátnője, na bumm.
Ha valaki megakarja ítélni a másikat az valamilyen indokkal úgyis meg fogja tenni (sajnos saját tapasztalat).
De akkor én hagyom is ezt a témát. További szép napot.
egyszerűen nem,
van neked is gyereked, nem a máséval akarsz foglalkozni, ha megsértődik hát nagy dolog
ÉS ha nem...?
Majdnem biztos, hogy nem venné a lapot, hanem a kérdezőnk mindenféle szarrágó rohadék lenne, akinek van pofája egy ilyen apróságárt pénzt kérni.
Igen ám, de szerintem a kérdező nem akarja a gyerekét erre az anyukára rábízni és nem akarja, hogy az esetleg rendszerré váljon, hogy egymás gyerekére vigyáznak.
Nem kell agyonkombinálni, mert akkor nem arra mozdul el a dolog, amerre a hoxásanyuka szeretné. Simán nemet kell mondani.
Mondd, hogy nem. és ennyi.
Ne hagyd elszemtelenedni. De pénzt kérni azért, mert elhozod a gyerekét az oviból...hát a pofámról leégne a bőr.
Én azt tenném a helyedben, hogy egyik nap megkérném, hogy legyen szíves vigyázni a te gyermekedre, mert dolgod lenne, és vacsora után érte mész.
Amennyiben nem vállalja, akkor legközelebb Te is egy egyszerű "nem tudom vállalni"-val visszautasíthatod.
Ennyi!
Ha ez az anyuka nem szívbajos, akkor nem értem, te miért vagy az????
Az OK ha az egymást jól ismerő szülők kölcsönösen segítenek egymásnak, elhozzák egymás gyerekét, vigyáznak rá stb.-de ezt a másikat nem kihasználva teszik, a jóízlés határain belül.
Én simán elutasítanám ha legközelebb megint megkér. Nem kell magyarázkodni, kifogásokat keresni, elég egy egyszerű NEM szócska :)
Mondd meg neki, hogy ne haragudjon, de nem, mert nincs rá kapacitásod.
(Te leszel a lemegátalkodottabb boszorkány a világon :DDDD)
További ajánlott fórumok:
- Mennyi az órabére vidéken egy bébiszitternek?
- Nem találok bébiszittert gyermek hazahozására, 4 hónapja próbálkozom. Ötletek?
- Eljönnél külföldre Svájcba bébiszitternek? Keresek egy kedves megbízható lányt!
- Ha bébiszittert fogadok mire ügyeljek?Tapasztalatokat várok :-)
- Ha a kislányomat 3 napra otthagynám a bébiszitternél, mennyi pénzt ajánljak neki?
- Két éves kisfiam mellé keresek bébiszittert. Mennyit kérnek manapság egy óra gyerekfelügyeletért?