Égő érzés a lábamon (beszélgetés)
Az EMG az izmokat nézi, nem az idegeket. Utóbbihoz az ENG szükséges.
Az MRI, CT, és egyéb képalkotó vizsgálatok nem mutatják ki a polineuropathyát, az SM diganosztizálásához sem elég egy vizsgálat.
Közben egyébként érdemes szerezni beutalót pszichiáterhez, pszichológushoz, és kérni, hogy vizsgálják klinikai mélyinterjúkkal, MMPI teszttel, hogy mennyire vagy hajlamos a pszichés tünetképzésre. Ha a neurológusok elakadnak a diagnosztizálásban, erősen hajlamosak legyinteni egyet, és azt mondani, hogy csak pszichés, ne hisztizzen az ember.
A neurológusok jóvoltából egy párszor végigfutottam ezeket a köröket, hol bénulással, hol pokoli fájdalommal, a látásom pedig ráment a szerencsétlenkedéseikre. Ha nem polineuropathya, akkor is ezer dolog lehet még...
A polineuropathyával fájdalom is járhat.
Első körben érdemes lenne elmenned a neurológiára, ahol készíteni fognak ENG vizsgálatot, amennyiben indolkoltnak tartja az orvos, majd előírja a terápiát, ami általban nagy dózisú B vitamin, esetleg Thiogamma oldatos infúzió, fizikotherápia, gyógytorna.
Hány éves vagy?
Mik azok a gondok?
Ennek a másik ismerősnek jókora neurológiai tünetei is vannak, megizületi tünetei is.
Meg ez az folyamatosan égő, fájó, viszkető érzés, csak neki a nemi szervén.
Ovónő, úgyhogy stressz is van bőven.
Neki bőrgyógyászati problémái vannak.
Egy másik ismerősnek meg fura nőgyógyászti problémái, ami szintén ilyen betegség miatt van.
Azért gondoltam csak erre, mert azt írtad, hogy sehol nem állapítottak meg semmit.
Autoimmun betegség?
Rettentő sok féle tünete lehet, amire a szakorvosok csak vonogatják a vállukat és nem találnak semmit a szakterületeiken.
Esetleg ajánlani tudom őt:
Prof.Dr. Domján Gyula
Szent Rókus Kórház.
A sógornőm ishozzá jár, miután sok éven keresztül megjárta sokszorosan az össze elképzelhető szakrendelés, ahol csak avállukat vonogatták, vagy felírtak valamit, ami "ártani nem használt".
További ajánlott fórumok:
- A körömlakk alatt besárgult a körmöm a lábamon! Mit tegyek, hogy újra szép legyen?
- Epilálás után ez mi lehet a lábamon? KÉP
- Seb a lábamon okozhat vérmérgezést?
- Nem állok a lábamon!
- Nagy lila folt a lábamon. Mi ez?
- Mitől van az az érzésem, hogy a testemben néha, főleg a lábamon, hátamon hirtelen, rövid szúró érzésem van? Mintha ér pattanna el.