Ég a nyelvem, segítség! (beszélgetés)
Aki egyszer megtapasztalja ezt az érzést/fájást, az utána még jobban odafigyel. :-(
Valóban nem lehet teljesen kikerülni, de pld a melóhelyen kézzel, szivacs nélkül mosogatom el az edényem.
Inkább engem nézzenek különcnek. Egyébként tavaly vkinek volt benn szájfertőzése és a közös evőeszközt használta...
Nincs mit!
Rengeteg jó infó van a neten, de nehéz kiszűrni, hogy mi a felesleges dolog.
Remélem hamarosan javulni fog. :-)
Jó,hogy eszedbe jutott!! :-)
Én kórházban voltam a kislányommal. Mondanom sem kell,hogy az evőeszközről csöpögött a víz amikor kivettem!!!! A kislányomat is lázasan, taknyosan hoztam onnan haza. Az én nyelvgyulladásom is utána jött ki!!! Rákérdezek a Hyperolra a dokinál holnap! Én már össze olvastam minden hülyeséget...írnak aidsről meg mindenről..csak ideges leszek tőle...hozzáteszem nem az én életformámhoz passzoló betegség lenne, de mégis idegesítő ilyet olvasni :-( Köszi mégegyszer!!
Azóta a melóhelyen saját evőeszközt használok és evés előtt kezet is mosok minden alkalommal.
Egyszer hagytam ki egyiket is, másikat is és jött a gomba.
Utólag derült ki, hogy volt olyan kolléganőm, aki a cipőjét a mosogató szivaccsal törölgette + pénzzel dolgoztam, ami maga egy baktérium telep.
Ok, megvan: Hyperol tabletta volt, nem csepp.
Azzal kell öblögetni (szerintem rajta van az adagolás) + gyógyszert is kaptam.
Anyunak ha beugrik a neve, akkor megírom.
Öcsém is használta a múltkor.
Szia, itt vagyok.
Néhány hét alatt rendbe jött. Mire dokihoz mentem már nyelni is alig bírtam, mert nekem a torokból indult mint egy torokgyulladás.
Pont olyan is volt, csak egy idő után piros foltokat vettem észre a szájpadláson is, az inyemen elöl, az egész számban és baromira fájt.
A fogorvos megmondta, hogy mivel és naponta hányszor öblögessek (az SZTK-ban voltam), csak a nevét már nem tudom, mert kb. 13 éve volt. Vízbe kellett csepegtetni, olyan fura íze volt és habzott a szájban és öblögetni (nekem gargalizálni is).
Szinte napról napra jobb lett a helyzet és egy hét után amikor kezdtek a vörös foltok eltűnni, látni lehetett, hogy pont úgy néz ki, mint pld. a kéznél egy gombás fertőzés, amikor mondjuk egy macska megkarmol.
Volt egy közepe és körben fehér foltok voltak.
Ezért gondoltam gombás fertőzésre nálad is.
Szia, írtam a fórumba neked, nagyon fontos lenne a válaszod, akár privátban is!
Sokat segítenél vele!
Előre is köszönöm!!
Szia! Valószínű nekem is az lesz. Neked hogyan kezelték és mennyi idő volt a gyógyulás??
Mikor volt ez? Nem jön vissza? Ne haragudj a sok kérdésért, de örülök hogy találtam valakit akinek ilyen problémája volt!!! Segíts kérlek, el vagyok keseredve, nagyon kellemetlen!!!!! Előre is köszönöm!!
Grapefruitmag-cseppeket (patikában, gyógynövény boltban kapható) hígits fel egy deci vízben és öblögess vele naponta 3-4 alkalommal. Ha gomba, vagy vlamilyen fertőzés okozza, akkor egy-két nap alatt elmúlik. Ha nem múlik el, akkor valami allergia lehet. Esetleg kersztallergia, amely mégnehezebb eset...Gyógyulj meg minél előbb!
U.i.: Még a a himalájai sós langyos vizes öblögetést is ajánlom!
Fogászaton voltál?
Nekem kb így nézett ki amikor szájfertőzésem (gomba) volt.
Nekem nem volt ilyen,de az jutott eszembe hogy allergiád lehet.
Fogkrém?
Étel?
Nekem a diótól napokig csíp a nyelvem..
További ajánlott fórumok:
- Fáj a nyelvem és fehér. Mitől?
- Ha a Bach virágcseppet nem a nyelvem alá hanem a bőrömre cseppentem, úgy is hatásos?
- Most vettem észre, hogy nagyon fehér a nyelvem! Mitől lehet?
- Mitől lehet fehér, érdes, érzékeny a nyelvem?
- Van a nyelvemen egy bibi. Milyen orvohoz forduljak vele?
- Hogy lehetne a nyelvemről megszüntetni a fehér lepedéket? Mitől van ez?