Édes-sós tejbegríz recept
Az Édes-sós tejbegríz hozzávalói:1 lit. tej
3-6 EK griz
vagy cukor, v.édesítő
vagy só
Az Édes-sós tejbegríz elkészítési módja:
Ezt nagyon sokféleképpen lehet elkésziteni. Vegyük először a legelemibbet Megfőzzük a grizt a tejben és csak utána citromhéj, vanilia, teszünk cukrot bele, vagy kakaó, vagy fahéj, vagy valami gyümölcs esetleg lekvár. Második Megfőzzük 6-7 ek grizzel jó sürüre, edesen. Egy tálcára öntjük ha kihült, pogácsaszaggatoval vagy négy szögletüre daraboljuk,bepanirozzuk és forró olajban kisütjük,vagy simán csak kakaóval, fahéjjal,meghintjük, vagy gyümölcsöket teszünk rá és egy kis tejszinhabot, csokidarát. Sós változat A sürüre fött grizbe még forrón belekavarunk 10-15 dkg reszelt sajtot,és sózzuk tálcára öntjük a fenti módon járunk el, kiszaggatjuk,panir, sütés. A tetejére párolt zölségeket rakunk, esetleg tejföllel, vagy besamel mártással, bevonjuk sajttal diszitjük.
Bár melyiket önálló vacsorára vagy előételnek is tálalhatjuk.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2011. aug. 24. 15:14
Az Édes-sós tejbegríz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.