Édes-savanyú káposzta recept
Az Édes-savanyú káposzta hozzávalói:50 dkg káposzta
1 zöldpaprika
1 pirospaprika
Fél kávéskanál só
1 csípős paprika
2 kávéskanál cukor
2 evőkanál almaecet
1 evőkanál szójamártás
1 ev?kanál portói
12 csepp szezámolaj
1 evőkanál olívaolaj
Az Édes-savanyú káposzta elkészítési módja:
Vágjuk fel a káposztát és a kemény részeit dobjuk el. A paprikákat aprítsuk vékony csíkokra, a csíp?s paprikát szálakra. A só kivételével minden f?szert keverjünk el egy edényben. Hevítsünk fel két kanál olívaolajat, tegyük bele a paprikákat. Erős tűzön egy percig süssük, közben kevergessük, majd evgyük le. A többi olajat ugyancsak hevítsük, és rakjuk bele két percre a káposztát. Állandóan keveregessük. Adjuk hozzá a paprikákat és a fűszereket. Csökkentsük a tüzet, és még 2 percig süssük. Hidegen vagy melegen tálalhatjuk.
A paprikákat két percnél tovább ne süssük. Fontos a gyorsaság, ezért minden hozzávalót a kezünk ügyébe kell készítenünk.
Adható az ételbe három evőkanál zöldségleves és kevés keményítő is.
Hangsúlyozni kell a savanykás ízt, amely a kínai konyha egyik alapíze.
A káposzta helyett salátát is használhatunk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. jan. 25. 08:04
Az Édes-savanyú káposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.