Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrós-almás lepény recept

Túrós-almás lepény recept

A Túrós-almás lepény hozzávalói:
40 dkg liszt

4 tojás

10 dkg cukor

25 dkg túró

2,5, dl tejföl

1,2, dl tej

8 közepes nyári alma

9 evőkanál olaj

1 csomag sütőpor

2 csomag vaníliás cukor

A tepsi kikenéséhez:

Ráma sütőmargarin


A Túrós-almás lepény elkészítési módja:
A mazsolát meleg vízbe áztatjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk az átpasszírozott túrót, az egyik tojást, a tejet az olajat, a cukrot és az egyik zacskó vaníliás cukor. Robotgéppel sima tésztává keverjük. Az almát meghámozzuk, félbevágjuk, magházát kiemeljük. A gömbölyű felét késsel több helyütt, párhuzamosan bevagdossuk, citromlével megcsepegtetjük. A tejfölt kikeverjük a maradék tojással és a másik zacskó vaníliás cukorral. Margarinnal kikenünk egy kb. 22x32 cm-es tepsit. A tésztát lisztezett deszkán kb. 30x20 cm-es téglalappá nyújtjuk, és a tepsibe fektetjük. Kirakjuk a gyümölccsel, leöntjük a tojásos tejföllel, majd megszórjuk a lecsöpögtetett mazsolával. Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon kb. 1 órát sütjük. A sütési idő második felében a tészta szélét alufóliával befedjük, nehogy megégjen. Rácsra téve kihűtjük


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós-almás lepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook