Túrós-almás lepény recept
A Túrós-almás lepény hozzávalói:40 dkg liszt
4 tojás
10 dkg cukor
25 dkg túró
2,5, dl tejföl
1,2, dl tej
8 közepes nyári alma
9 evőkanál olaj
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
A tepsi kikenéséhez:
Ráma sütőmargarin
A Túrós-almás lepény elkészítési módja:
A mazsolát meleg vízbe áztatjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk az átpasszírozott túrót, az egyik tojást, a tejet az olajat, a cukrot és az egyik zacskó vaníliás cukor. Robotgéppel sima tésztává keverjük. Az almát meghámozzuk, félbevágjuk, magházát kiemeljük. A gömbölyű felét késsel több helyütt, párhuzamosan bevagdossuk, citromlével megcsepegtetjük. A tejfölt kikeverjük a maradék tojással és a másik zacskó vaníliás cukorral. Margarinnal kikenünk egy kb. 22x32 cm-es tepsit. A tésztát lisztezett deszkán kb. 30x20 cm-es téglalappá nyújtjuk, és a tepsibe fektetjük. Kirakjuk a gyümölccsel, leöntjük a tojásos tejföllel, majd megszórjuk a lecsöpögtetett mazsolával. Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon kb. 1 órát sütjük. A sütési idő második felében a tészta szélét alufóliával befedjük, nehogy megégjen. Rácsra téve kihűtjük
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. jan. 23. 07:19
A túrós-almás lepény elkészítési módja és hozzávalói.