Ecetes öblítés (beszélgetés)
Én nem rendszeresen használok ecetet, csak ha kifogyott az öblítő, de mindenképp ki akartam mosni mindent hétvégén. Csak a zuhanyfüggönyhöz teszek rendszeresen. Ezen kívül egy párszor a férjem lecsukta a mosógépet vizesen, és beposhadt. Ha nem volt fehér törölkőző, amit 90 fokon fehérítővel szoktam mosni, akkor ecetesen átmostam, mielőtt mást beraktam volna. Amúgy nekem is volt néha fura szaga. A puhaságát illetően meg szerintem a mosószertól függ. Jó mosószer után mindegy az ölbítés, puha lesz minden, másnál meg azzal lötyköli az ember, amivel akarja, és sprőd lesz a végeredmény.
A vízkő paráról meg az a véleményem, hogy amíg a Calgon nem jött be, nem igazán volt téma. Olyan helyen lakom, ahol tényleg nagyon kemény a víz. Anyukán régi mosógépe pl. 17 évek kiszolgált nálunk, utána még más használta. Egyszer sem tette tönkre a vízkő, végül a kasznit ette meg a korral járó enyészet.
ja..én is néztem,hogy kívűl a dob a mai mosások után olyan matt lett..de nem vágtam le ,hogy mitől lett olyan..
amúgy én is calgont használok.
tök komolyan.
tompa, sprőd lett kívülről a dob.
nekem olyan lerakódást csinált kívül a dobon, hogy a csodájára jártak.
Én elfelejtettem az ecetet
sziasztok..
én most tettem be egy liter 20%-os ecetet 95C-os mosásra..
w.hatodik érzékes a gépes..elindult üresen..most eljátszik két óra hosszát.
egyébként ma mostam és öblítő helyett ecetet tettem bele..hát mit mondjak..én valahogy annyira nem vagyok elszállva a ruháktól..valahogy nem úgy tapasztalom,hogy minden ruhaneműnek jó ez a csak ecet..
szerintetek ehhez az üres mosáshoz elég a liter ecet vagy többet kellett volna beleöntenem?
Nem lúggal oldunk zsírt?
A színt tehet tartósítani ecettel, de azt első mosás előtt kell.
:D Ez ötletes :D
Majd én is valami hasonló cselhez folyamodok ;)
jesszusom....
még csak nem is hasonlít a kettő, ráadásul az illóolaj a 100%, amit te kaptál szerintem az az illatos olaj, ami paraffinhoz adott néhány csepp illóolaj, rosszabb esetben aroma...
További ajánlott fórumok:
- Miért van az, hogy a mosott ruhákban benne marad az öblitő még intenziv öblités után is?
- Orr öblítés
- Szeretem az ecetet szagolgatni és a jó ecetes paprika, uborka levet kívánom meginni, valami beteg lehetek, hiányom van valamiből?
- Csalánba nyúlt a fiam. Ecetesvízzel lemossam? Krém esetleg?
- Samsung mosógép öblítés...?
- Jót tesz a hajjal az almaecetes öblítés? Hogyan kell használni?