Ecet+cukor (beszélgetés)
Lencsébe,ill. szárazbab főzelékbe inkább mustárt teszek ,mint ecetet. A tökfőzelékbe meg azért kell kicsi ecet,hogy ne főjön szét. A krumplifőzelékbe csak saját tányérba szoktam ecetet,család nem szereti benne.
Cukrot a krumpli főzelékbe és kelkáposzta főzelékbe nem rakok, a többi fajtába igen.
zöldbab-, lencse- , krumplifőzelékbe igen
sima ecetet nem használok, borecet van itthon
egyébként citromlével pikánsabb, főleg, ha kevés citromhéjat is teszel bele
Ecet helyett citromlét használok+cukor:
zöldbab leves, főzelék, paradicsom leves, mártás, zöld-saláták,
van amelyik megkivánja hogy legyen benne
almaecetet szoktam tenni bele
Én abba nem teszek, amit én eszek, de a fiúknak igen, bár vannak olyan főzelékek, amik csak úgy jók, ha van benne. Igaz, azokat valamiért nem szeretem...
Zöldbabba kell, a lencsébe is egy picike, a többi szerintem finomabb ecet és cukor nélkül.
igen, de nem mindegyikbe teszek ecetet+cukrot!
(én csak a szárazbab és a lencse főzelékbe)