Ébresztés! (beszélgetés)
simán át kell menni hozzá pl a forúminditónak és meg kell kérdezni hogy mi az a hangos zene nála hajnalban órákon át és hogy nem lehet e azt kikapcsolni vagy becsukni az ablakot
két eset van:
rávágja az ajtót, na akkor lehet neki mondani hogy ez csendháboritás mert hat előtt van és stb
lehet hogy ő nem is tudta ezt, én se gondoltam hogy mi minden áthallatszik amig csendes szomszédom volt:D
szóval lehet hogy behiv egy kávéra és elpanaszkodja hogy másra nem ébred fel szt de majd igyekszik halkitani
egyikkel se szurod el a jó viszonyt szerintem mert ha rádvágja az ajtót az nem is volt jó viszony
Ebben egyetértünk!
Csak az zavart, - ami mostanában nagyon elterjedt - hogy minden negatívumra rá van húzva, hogy ez tipikus magyar dolog.
De tényleg hagyjuk a fórumot folydogálni !:)
már írtam, kérlek, hagyjuk, mivel nem ennek a fórumnak a témája!
ami ide vonatkozik: fenntartom a véleményem, hogy ilyen pitiáner ügyben elítélendő, ha valaki a rendőrséghez fordul - hiába van törvény adta joga ehhez -, ahelyett, hogy emberi hangnemben megbeszélnék a problémát a szomszédasszonnyal. legalább első körben...
Mert szerinted az ügynökösdi magyar találmány?
Sehol a világon nincs és nem is volt, csak a magyaroknál?
Amúgy meg, hogy jönnek ide a III/III-asok ?
:D
Tökigaz. Neki is sokkal jobban esik majd a morcos járőrtől megtudni, hogy zavaró a szokása és nem a szomszédoktól normális hangnemben:D Az esetleges bírságról nem beszélve...
tényleg?! az egész III/III-as ügynökösdi ezen alapult.
de nem akarom szétoffolni a topicot.
en aon csodálkozom, hogy még nem tettétek meg. Móta van ez?
amerikában télleg előbb feljelentik az embert, ha hosszabb ideig ramazuri van.
Nem is értem a javaslatokat! Mit oldana meg az ébresztőóra?
Akkor nem a TV-re, hanem az órára ébrednének a környékbeliek.
Én is azt javaslom, hogy TÖBBEN (akik sérelmezik) együtt keressék fel és beszéljenek vele.
Lehet, hogy azzal simán megoldódna a helyzet, ha az illető becsukná az ablakát.
A "feljelentgetés" egyébként NEM magyar mentalitás, Amerikában MINDEN piszlicsáré ügyért jelentgetik egymást. A magyarokra abszolút nem jellemző.
A mindenségét, itt aztán tud mindenki bonyolítani. Én délután bekopognék hozzá, majd elmondanám neki, hogy több környékbelivel beszélve, véleményüket tolmácsolva szeretnéd neki jelezni, hogy nagyon zavaró a hangos zene, amire kel, tudsz-e neki segíteni esetleg más módszerrel, vagy meg tudtok-e egyezni valamiben, mert a környező lakók nem fél 4-kor szeretnének kelni.
Hőbörgés esetén pedig igen, mindenkinek joga van jelenteni, ezért van kitalálva ez a szabály, mivel abban az időintervallumban csendháborítást követ el. Ez már a végső megoldás szokott lenni.
Ha senki nem szól neki, nem is fogja tudni, hogy zavaró az általa választott ébresztés.
Valószínű, hogy hozzá is szokott a hangos monoton zajhoz, ezért nem ébred fel rá hamarabb. Valóban nem rossz ötlet ha összedobtok neki egy igencsak hangos ébresztő órára és némi humorral tompítva az élt, átadjátok neki, hogy ezentúl azt használja. A biztonság kedvéért tegye fém tálba néhány fém evőeszköz társaságában, biztos lesz a hatás:)
Beslagoznék az ablakon így reggelente.....
Tuti venné a lapot! :)