Ebben az esetben tényleg a szülők a hibásak?Mit gondoltok a történetről? (beszélgetés)
Ismét jót nevettem.. Még hányszor meséled el ugyan azt magadról?
Mi a probléma? Sok sikert az orvosin, még nagyon fiatal vagy.
Nem, itt te vagy a hibás! Nőj föl, és közben kezeltesd magad a fétiseid miatt.
Ezt gondolom.
Ismét jó nevettem! Megfigyeltétek már, hogy a "legjobb" fórumok hétvégén vannak? (Ilyenkor vannak embere, akik alig várják a sulit/munkát - még ha az kényszert is jelent - és el akarják ütni az időt valahogy.) :D
Nekem is ismerős a sztori innen már, de a kérdésre válaszolva: bár szerintem burokban nevelni valakit tényleg majdnem annyira rossz, mint hagyni nőni, mint a dudvát, ezek a konkrét problémák nem vezethetők vissza egyértelműen a szülőkre. Vannak született naiv lelkek, másfelől az sem egyedi, hogy 18 évesen valaki még nem biztos abban, mi szeretne lenni, ember legyen a talpán, aki ebben a mai világban tuti biztos jó tanácsot tud adni. A jövőkép kialakulásában, a tehetségnek, érdeklődésnek megfelelő irányú továbbtanulásban a középiskolai tanároknak is kell tudni segítséget nyújtani, a szülők néha azt sem tudják követni már, hogy egyáltalán milyen lehetőségekből lehet választani.
Amúgy nagyon jó példa a történet arra, hogy nem feltétlenül mindig az a jó, ha befejezzük, amit elkezdtünk, bár ezt sokan előszeretettel tanácsolják. Szerintem, ha rájövünk, hogy rossz irányba haladunk, még mindig jobb időben megfordulni és irányt váltani, mint még messzebbre kerülni a céltól, időt, energiát, nemritkán rengeteg pénzt elfecsérelni, csak hogy befejezzük, amit elkezdtünk, mert úgy kerekebb a történet....
pontosan, sőőőt volt valami vasutas-sztorija is
ÁÁÁ megvan, miért is akar egészségügyben dolgozni. A kis huncut.
:D
Első hozzászólás:
[link]
A máik,h nem történt semmi tragédia,előtte az élet és ha még mindig ezen lovagol-mivel régebben is erről fórumozott,-akkor vele van a baj,nem csak naįv,de elkényeztetett is,viszont felnőtt ember,most már maga fele azért,h milyen,ha nincs elkényeztetve,akkor az lett volna a baj.
És mi van, ha megjelent egy lapban is az írása???
Azért volt ismerős neki, csak nem tudta hírtelen hova tenni. Aztán rájött, hogy róla van szó.
Hogy tud vki kihasználni azzal,h te is arra a szakra jársz?Egyébként se tudom miért szemétség,hanem tud mit kezdeni magával,a másik tudja mit akar és őt is arra beszéli rá?A barátnő nem pszihológus és mindenki szemét,aki nem látja,h ő milyen labilis,kihasznâlható érzelmileg és aki nem találja ki,h ő majd orvosira akar menni és nem arra beszêli rá,mondván,tudom,h doki akarsz majd lenni.A saját döntéseiért mást hibáztatni nem vall nagy önkritikára.Én is kissé naív lettem,nagyon keményen fizettem meg érte,mégsem hibáztatom a szüleim.
ja:) gondolom több énje van
Ja, amikor még vele történt?
:)
kihasználták:D és amikor le akart lépni nem engedték el... benne van minden az előző hozzászólásaiban
Mááá professzor se lehetek...a fenébe
Hogyne lenne köze-a szülőknek nagyon is nagy a felelőssége abban, hogy képes-e pályát választani a gyerek.
dömdödömnek szerintem nincs sok köze hozzá...egyébként nekem az alap cikk nagyon hiányos, azon kívül, hogy a barátnője elvitte egy hülye szakra, mit tett, amitől ennyire depressziósnak kéne lenni?
hát, ez a sztori igen csak ismerős... egy itteni fórumozó vhogy furcsa módon szintén ilyen témában indít folyton topicokat, egyezik a szak is, az is h külföldi (ha jól emlékszem szlovákiai), és az is, h eü irányba terelődött az érdeklődése....
a szülőknek ehhez semmi köze, 18 évesen az ember már csak tudja hogy mit szeretne, illetve főleg hogy mit nem.
De másokat könnyebb okolni a saját hibáinkért.
Még a végén kiderül, hogy ott tanítok...úristen
múltkor honapokon át irogatott ugyanezen a néven, magáról a másik fúrumban, ahol vele történt meg ugyanez, most meg egy hetilapban találta ... és azt irja hát ismerős neki is valahonnan. szánalmas
bocs hogy elrontottam a hülye kis játékotokat, majd szerintem hamar találtok újat
Nekem is rémlik, hogy már olvastam ...
Igen, a szülők is hibásak, nem kis részük van a dolgok alakulásában. Ettől függetlenül kizárólagosan nem okolnám őket.
[link]
te inditottad ugyanezzel a témával pár hónapja, még jó hogy ismerős:D
remélem kezelnek még...
sokan szeretnek színezni itt :))))
...ha burokban nevelik és óvják mindentől nem azt jelenti, hogy akkor felnőttként valaki a hideg levest is fújja?
További ajánlott fórumok: