Duci kismama dilemma (beszélgetős fórum)
Nqgyon okos vagy, gondolom már voltál vagy 10x terhes. Sose hallottál még semmit a terhesség elején lévő rosszul létekről, kívánósságról, vagy az ellenkezőjéről? Ettem hozzá mindig valamit, de ez volt az alap. Még mindig jobb mint ha csokit zabálsz.
Nem a te gyereked, amugy makk egészséges ha érdekel.
Az A.-t nem tartom jó ötletnek: a drasztikus diéta sokkolja a szervezetet.
Ha már megkérdezted a publikumot én úgy láttam a B. a nyerő.
Hajrá!
Arrogáns vagy és sértett.
Legyünk őszinték: te nem fogsz fogyni egy dekát sem, elhatározás nélkül nem megy, a terhességed pedig majd rátesz egy vagy sok lapáttal, tizenkilóval a magas alapsúlyodra.
Most még könnyen fogyhatnál, de nem fogsz. A te tested, a te életed, a te döntésed következményei, melyeket te viselsz majd. Szomorú, mert jobban szerethetnéd magad az ülésnél és evésnél. :(
"Trallala."
Valamint sok dagi, striás lenne egészségesen vékony. Sokkal több ilyen ember van, mint ahányan meddők.
Meddőnek lenni nem egészségételen abban az értelemben, mint a kövérség. Nem rombolja az egészséget, nem rövidíti az életet. És nem hathat károsan (értelemszerűen) a magzatra, a kövérség igen.
Egyetlen ember mennyiben cáfolja azt, amit írtam?
Te most mindenáron indokot keresel arra, hogy kövéren vállalhass gyereket. A te felelősséged, ha így döntesz. De ezzel nem teszel jól sem a testednek, sem neki. De teheted, nem gátol meg benne senki.
Áruld el kérlek, miért jó kiírni egy fórumot, ahol tulajdonképpen meg is kaptad a választ, legalábbis többségében, hogy a b. variáns a követendő, aztán kb. a beszélgetés felénél megsértődni a véleményeken, és átmenni támadásba?
Csak halkan megjegyzem, még te sem szültél gyereket, tehát megtörténhet hogy téged is odasorol majd az élhet, akiket most elegánsan degradáltál.
B. és mozgás.
A ducik tényleg kevesebbet híznak, én 5 kilót "híztam", az elején fogytam, így számoltunk összesen 7-et. Szoptatás alatt viszont volt étvágyam, több lettem, mint amivel szülni mentem.
Most másképp csinálnám, igaz azóta életmódot váltottam és lefogytam.
A kedves barátnőd jó nagy hülyeséget mondott. Az, hogy valaki állapotos, kívánós, az nem jelenti azt, hogy kötelező is megennie mindent, hatalmas mennyiségben, amit megkíván a szeme.
Ésszel élünk.
A hízásról szóló véleményét is hagyjuk inkább. Az igaz, hogy egy erősen elhízott, 85-90 kilós nőn kevésbé látszik a terhességi plusz 15-20 kiló, mint egy 60 kilós nőn látszana ugyanannyi.
Csak egy kövér nő, a szülés után már legalább egy mázsás marad, ha 90 kilóról indult. És 40 kilót nem fog leadni soha, ha előtte 30 kilót sem tudott. Míg egy 10 kilót hízó átlagos nő a terhesség után maximum 10 kg túlsúllyal kell megküzdjön csak ...
Még jó, hogy nem azt mondta neked, hogy egyél kettő helyett!
Értem értem ... de ez a könnyebb út, és a barátnő mondja :)
Szerintem fogyj le előbb 20 kilót, még akkor is túlsúlyos leszel, könnyebb lesz neked is meg a babának is.
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de ha nem bajlódsz a diétával, akkor önmagában attól, hogy állapotos leszel, nem fogsz kevesebbet hízni, ha 3 töpörtyűs kenyeret nasizol.
Nem azért nem fog látszani, mert a vékonyak többet híznak (ilyenről egyébként nem is hallottam), hanem mert a hatalmas testre mindenki azt hiszi, hogy az mind a baba, aztán szülés után kiderül, hogy jajj mégsem.
Ez sem igaz.
A barátnőm és én egy súlyról indultunk. Én 23,6 kg-ot, ő 12 kg-ot hízott. Kb. egyformán eszünk, mozgunk...Ja, én pm. beteg vagyok, vízesedtem....
Ja, a súlyunk ismét egyforma lett a szülés után:D
Minden szimpátiámat elvesztette a kérdező! Lehet itt szapulni mindenkit, aki fiatal vagy idős, sovány vagy kövér, de nem ismerjük egymás életét. Sem sovàny, seem kover nem vagyok, de itt vagyok 26 evesen 3 vetelessel a hátam mögött, mindegyiket 2016-ban, a 3. babat dec. 26-an. Egy egészséges gyerekért bizony sok mindent megtennék.
Szóval kedves kérdező csináld úgy, ahogy akarod, mert nem a véleményünket akarod tudni, hanem megerősítést akarsz, hogy így vagy jól, ahogy vagy....
Nekem van 2 barátnőm, akik kövéren kezdték a terhességet, és fogytak a terhesség alatt, azaz sokkal kisebb súllyal jöttek ki a kórházból, mint a terhesség előtti súlyuk.
És persze olyat is ismerek, aki ráhízott az amúgy sem kis súlyára....