Drasztikusabb hajvágás (beszélgetős fórum)
Én megértem. Sosem vagatnám le a gyerekem haját anélkül, hogy megbeszélnénk milyet szeretne, persze a realitások talaján maradva. Egy 8-9 éves gyerek már nagyon is tudja mit szeretne.
Míg pici volt a lányom persze én vágattam, de már ovisként is meg lett hallgatva.
8 vagy 9 éves lehettem, amikor egy fodrásznő - anyukám szervezésére - levágta a hosszú cofjaimat. Akkor nagyon rosszul esett, de nagy veszteség nem ért, mert nagyon gyorsan nő a hajam azóta is,
De valahogy ez a gyerekkori hajlevágás úgy megmaradt bennem, hogy vagy 30 évvel később vállalkozóként nem vállaltam el a fodrász ügyét. ezért utólag egy kicsit szégyellem magam.
Én is pont így jártam gyerekként, utáltam.
Most az én hajam derékig, a lányomé a fenekéig ér.
"Én nagyon sokat kuzdottem arcureg- és középfülgyulladással kisgyerek korom óta, úgyhogy szerintem ez nem volt rossz döntés a szüleim részéről"
Igen ilyen szempontból jobb a kényelmes rövid haj!
Igazából már fogalmam sincs. Azt sem tudom, már megmondai, hányadik a vártam akkor, vagy milyen magas voltam.
És amúgy a rövid hajrol sem lettek rossz emlékeim, tiniként is vagattam saját döntésre derékig érő hajbol rövidre és felnőttként is.
Én nagyon sokat kuzdottem arcureg- és középfülgyulladással kisgyerek korom óta, úgyhogy szerintem ez nem volt rossz döntés a szüleim részéről. Szerintem egy kisgyereknel teljesen normális, ha praktikus okból a szülő dönt ilyesmiről.
Pl. qrvas goncot sem enged felvenni valaki felvenni a kisgyerekenek csak azért, mert a TV-ben látva az tetszett neki, vagy nem hagyja szemoldokpiercinget szuratni, ami majd szépen kiszakad, mikor az iskolában bukfencezni vagy kosarazni tanul.
8.
Gyorsan nő a haja.
Most megint kérte hogy vágjuk le, de csak kleosra lett.
Igen, nekem, hogy ne kelljen vele vesződni (= anyu nem akart vele vesződni).
Gyűlöltem mert volt, hogy fiúnak néztek. Irigyeltem a hosszú hajú kislányokat.
Szóval én ha lesz lányom biztos nem teszek ilyet hacsak nem szeretné. Ha fésülni kell, fésülöm neki.
Van.
A lányom nem volt hajlandó fésülködni.
Elvittem fodrászhoz.
Évekig tüsi haja volt.
Nekem nem tüsi hajat, hanem bili frizurát vágattak párszor. Utáltam gyerekként, és most se akarok olyan rövidet soha. Volt, hogy a tanárnéni fiúnak nézett, mert a baseball sapka miatt az arcomat nem látta kisalsósként. Nem volt jó élmény 😐
Egy barátnőm, akit gimiben ismertem meg, világéletében tüsihajúra volt vágatva. Szörnyen állt neki, de ő szerette. Mára már hosszú haja van, jobban is áll neki.
Pici, 2 éves kislány van a rokonságban. Neki is le van vágatva kb fülig a haja. De neki még jól áll. Plusz nem tűri meg a hajgumit, ezért rendszeresen vágják neki otthon. Az ő fizimiskájához jól mutat, és a kislánynak nincs vele problémája.
További ajánlott fórumok:
- Szigorú, drasztikus, de hatásos és nincs jojó. Maria Callas diétája. Csatlakozik valaki?
- Fokozatosság vagy drasztikus életmódváltás?
- Tapasztalt már valaki drasztikus kalóriamegvonáskor hasmenést, vagy hasonlót?
- Szerintetek lesz drasztikus lakásár esés a jövőben?
- Van e olyan hajhullámosító módszer, ami tartós de nem drasztikus?
- SLE-s beteg, hirtelen drasztikus hajhullás, gyulladt, fájdalmas fejbőr korpaszeű tünetekel.Trexan-t abbahagyta, lehetett ez az ok?