Szerintetek lesz drasztikus lakásár esés a jövőben? (beszélgetés)
Igen. Az áresés nem gyakori, csak ha nagy gáz van.
Találtam az elmúlt 20 évről magyarországi statisztikát. Olyan nagy gáz itt nem volt:
Reméljük nem is lesz!
Na, most teljesen beigazolódott amit eddig is tudtam.
Te meg én, teljesen más szemüvegen át látjuk ezt a világot.
De nem akarom bővebben kifejteni, pont ugyanannyira látunk egy valós helyzetet másként mint az erkölcs terén.
nemzetközi persze, de kétjegyű az az infláció is, amit a kormány elismer
Mao mindig is inflációra hajlamos gazdasággal rendelkezett, normális esetben (OK, ha közvetlen szomszádban atomerőmű épül az azért más) nem nagyon szokott áresés történni legfeljebb "úgy marad" az ár és a világ elmegy mellette
Rengeteg példa van esésre. Komplett régiók esetén például amikor bedőlt egy iparág stb. Nemzetközi még több van. Ez az ingatlanpiaci buborék.
De sok kicsi helyi példák is vannak. Pl egy zajos autópálya épül valahol, ami addig a zöldövezet volt, akkor az ottani ingatlanok értéke csökken.
az inflációt csak a recesszió tudja megfékezni
ezért vagy z, vagy az, leginkább mindkettő
de ettől még áresés nem lesz, mikor volt erre példa?
Szerintem nagyon nehéz megmondani.
Ha a "várható" recessziót nézzük, akkor simán benne van. Ugye, ha érdemi munkanélküliség jön, akkor nem lesznek vevők. Ha nincsenek vevők esik az ár. Ez egy pesszimista megközelítés, de könnyen valós lehet.
Másik oldalról brutál nagy az infláció. Ha csak ezt nézzük, akkor még nőni is fog ár. Akár érdemeben is.
Tehát bármi lehet.:)
Én optimista vagyok természetemből adódóan, ezért nem számolok nagy recesszióval és az infláció is mérséklődik reményeim szerint. Úgy gondolom valszeg nagy ármozgás nem lesz az ingatlanpiacon (+-10-15%), de majd kiderül. Én is kíváncsian várom.
Ami a valószínű (és már jelen is van), hogy a nagy alapterületű házak/lakások ára csökkenni fog. A kisebbeké pedig nőni.
a korszerű laásoké meg érelemszerűen nőni fog
már miért is esne általában az ingatlanár? a költségek nőnek, fizetőképes kereslet nem, de külföldiek, befektetők mindig lesznek
Tudom senkinek sincs kristálygömbje melyből ki lehetne olvasni a jövőt, de szerintetek el képzelhető, hogy 1-2-3 év múlva drasztikus ( 20-30-40%) esés lesz tapasztalható a lakáspiacon?
Esetleg ennél csak magasabbak lesznek?
További ajánlott fórumok:
- Szigorú, drasztikus, de hatásos és nincs jojó. Maria Callas diétája. Csatlakozik valaki?
- Fokozatosság vagy drasztikus életmódváltás?
- Tapasztalt már valaki drasztikus kalóriamegvonáskor hasmenést, vagy hasonlót?
- Az 5 hónapos Yorkie kutyám nem hajlandó megenni a Royal Canint csak a Pedigreet. Nem lesz a jövőben ettől baja?
- Van e olyan hajhullámosító módszer, ami tartós de nem drasztikus?
- SLE-s beteg, hirtelen drasztikus hajhullás, gyulladt, fájdalmas fejbőr korpaszeű tünetekel.Trexan-t abbahagyta, lehetett ez az ok?