DOSIA mosópor (beszélgetés)
Ma volt a szerelő,a kifolyócső eldugult a mosópórtól(alig tudta kitísztítatni)(2 hónap alatt ami lerakódott)!Összeállt kissebb csomókba,a gép alján meg a szivattyú térben,és egy idő után már nem bírt vele!
A fali kifolyó is tele volt vele!
Ilyet még nem látott soha,alig hitt a szemének!
Kb 6 éve használtunk gond nélkűl Dosia mosóport,de a mostani probléma miatt száműzve lesz!!!!!!!!!!!!
Ilyet még én sem láttam!Nem oldódik fel, teljesen,hanem nagy része megmarad!
Az egyik legrosszabb minöségileg!Mindenki teljesen kipattogott töle...ezek után már használom inkább ariel vagy persil!
azt nem is írtam.Férjem allergiást lett erre a dosiára,de csak a lábán lett iritácio.szerencsére kisfiamnak semmi baja nem lett a börének.
Mikor gyerek voltam, anyám tárcsás mosógéppel mosta a ruhákat, Ultra mosókrémmel. Semmi gond nem volt vele. Mikor nagyobb koromban váltani akart Bioponra, kiderült hogy allergiás vagyok rá. Szóval maradt a régi módszernél. :)
Én a folyékonyat használom jó ideje a gyerekek színes ruháin eső foltokra. Pl.: zsír, gyümölcs..
De mióta hígabb lett, nem is olyan hatékony. A szappanból nekem is a régebbi verzió jön be.
1*vettem vanish szappantt feleslegesen éa ami régen mosószappan volt caola az bevált pl:kárpitra
Jav.: " már nem olyan minőségben mint előtte"
Meg aztán tényleg sokszor a gyártó maga tesz róla hogy egy bizonyos terméket leront azzal hogy olcsóbban adja, de már olyan minőségben mint előtte. Például, ha már a mosásnál tartunk, a Vanish se olyan mint régen. Hígabb, és nem olyan hatékony. Vagy egyes öblítők.
Kb. fél éve volt a tvbe egy riport erről. Ott ki volt takarva valamennyire a márkanév a dobozokon, de látszott hogy Ariel meg Persil volt amit hamisítottak.
Bár, manapság már mit nem próbálnak hamisítani?
blikkbe is volt róla szó,de akkor valami gagyi mosópor volt.
Vagy a párom hozza németből, mikor jön haza, vagy itthon veszem egy diszkont jellegű boltban.
igen használok , ugyanúgy
én nagyon meg vagyok elégedve a folyékonnyal , általában arielt, vagy tomi kristályt szoktam venni , de dosiát is használtam már...de legközelebb persilt szertenék majd venni...
Régebben nekem is volt egy mosóhengerem. Olyan kis lyukas fedelü doboz amibe beleraktam a mosóport, és bedobtam a ruhák közé. De tényleg előfordult akkor is hogy a ruhákon ott maradtak a mosóporszemcsék, nem oldódott fel rendesen. Persze ki tudja mi van a mosóporban? Volt már szó róla a tvben is, hogy a mosóporokat is hamisítják.Igaz, akkor a drágább kategóriájúakról volt szó.
öblítőt használsz a folyékonyhoz?
Ahhoz fölültöltős gép kell, kéremszépen. :P
Igen. Azt is fölszoktam oldani. :) Így teljesen okésak. A mosószóda csinálja ezt, nem?
Sőt! a legjobb, ha az öblítőt is a dobra öntjük, csak ehhez résen kell lenni (mikor jön az utolsó öblítővíz...)
a persil is odaragad ha akar,bár az kevésbé....
na én az összetapadás miatt használok folyékony mosószert ...)))
Weiser Riese-t ezt hol lehet venni?
Én meg föl szoktam oldani forró vízben a szükséges mennyiséget, és úgy öntöm a dobba. Akkor feloldódik, különben csak egészben összeragad, és nem is mos ki semmit. De ez az összes olcsóbb mosószerre igaz, amit eddig próbáltam, sőt némelyik drágára is.
Na én sose rakom a mosószeradagolóba, se a port, se a mosógélt. Rá a dobra, oda nem ragad be.
Már én sem használom jó fél éve. Hiába olcsó, ha nem lehet vele rendesen mosni. Én is Tide-ot, vagy Weiser Riese-t használok azóta. Igaz hogy ez duplaannyiba kerül, de jó is. Mostanába gondolkodok rajta hogy kipróbálom a mosódiót, annyian dícsérik.
30,40,90fok.Most megint tide-ot vettem
én is átálltam a tomira!eddig dosiát használtam ...
Sajnálom de probáld ki mégegyszer amugy hány fokon mostál?
2napi forróvízben áztattam és kijött belőle.
akkor én eddig jót fogtam ki?:))nekem nem volt darabos és szerencsére a gépnek semmi baja se lett.Csak az idegesit,hogy 9kg kidobhatom a kukába.
Egy az egybe belegyógyult a mosószeradagolóba. :(
További ajánlott fórumok: