Dolgozott már valaki középsúlyos értelmi fogyatékosok között? (beszélgetés)
Én is ilyen helyen dolgozom,és elmondhatom,hogy eddig ez a legjobb munkahelyem és nem a munkatrsaim miatt,hanem a gondozottak miatt!!!!!!!!!!!!!!
Akkor örülök, biztos azóta belejön a munkába, és nemcsak abba, hanem hivatásba. Anélkül minden csak kínlódás.
BÚÉK!
Sziasztok. Én most is ott dolgozom.
Szia!
Szeretetet adni tudó és fogadó emberkék!
Ha gyógypedagógus vagy, hogy-hogy nem tudsz Róluk? Nem voltál gyakorlaton őket nevelő intézményben?
Ha ennyire bizonytalan vagy magadban ,a helyedben én kérnék hospitálási lehetőséget és akkor egyértelmű a döntés!
Sok sikert!
SZia! Én az idén márciusban töltöttem be a 25. évemet ilyen gyerekek és fiatalok közt ,még soha nem gondoltam arra hogy munkát kellene változtatnom !!!!!!
Szia!
Megtudhatjuk, hogyan döntöttél?
20 az rengeteg.Max 10 szokott lenni.Nem lesz könnyü,de remélhetöleg lesz melletted gyogypedagogiai asszisztens,aki a te jobb kezed lenne.....De többnyire nem alkalmaznak.Te ismered magad és te neked kell a döntést meghozni.
Je..és eddig csak normál általános iskolában SNI tanulókkal voltam...
Arról van szó, hogy jelentkeztem egy helyre, mint gyógypedagógus. Kiderült , hogy középsúlyosokkal kellene foglalkozni. Ma hívtak fel, hogy holnap menjek, mert felvettek. Tehát most hirtelen el kell döntenem mi legyen, mert meg is kötnék a szerződést velem holnap. délután kellene velük lennem+ délelőtt néhány órát tartani nekik. Délután "lecke"írás, stb. 20-an vannak, ami rengeteg szerintem, de állítólag csak egy rövid periódusban van ott mindenki, mert van aki 13 óra után jön, van akit meg 2 kor elvisznek. Most teljesen tanácstalan vagyok.
Én is dolgoztam.De mi érdekel konkrétan?
Dolgoztam, és nagyon szeretetre méltóak!!! Annál nagyobb elismerés nincs, mint amikor nekik megtanítasz valamit... :)))
És valóban, nagyon fontosak a szabályok!!!
Étkezés, öltözés, wc használat..stb
Az, hogy mennyire kezelhetők, főként Rajtad múlik. Az elején tuti kipróbálják, meddig mehetnek el, ha akkor ügyesen kezeled, akkor utána bármit elérhetsz náluk.
Mit értesz önálló alatt?
Mesélnél róla? Autistáknál voltam már. De ott van durvaság, bekakilás stb...
Legfontosabb,hogy megszeressenek ez a kulcs.Következetes nevelésre törekedj,nekik nagyon fontosak a szabályok.Hihetetlen szeretetre képesek!
Igen, dolgoztam.
Imádtam. Hiányzik...
Szeretnék megint...
Nem dolgoztam még ilyen helyen, nem tudom mire számítsak. Mennyire kezelhetőek, mennyire önállóak stb?
Közvetetten igen.Irányíthatóak,lelkesek,nagy odafigyelést igényelnek,és sok törődést,de meghálálják.Ügyesen dolgoznak,bár főleg a monoton munka az amiben kiteljesednek,hiszen nekik az összetettebb feladat nem annyira megy.
Szia,én önkéntesként dolgoztam egy olyan intézményben ahol sérült emberek élnek. Nekem azóta is ez a legkellemesebb élményem!!!!Rengeteget kaptam tőlük,persze köztük is vannak problémásak,de senki sem tökéletes....
Szia,én ott dolgoztam.Mire vagy kíváncsi?
Sziasztok. Tapasztalatokat várnék..
További ajánlott fórumok: