Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Dolgozó nő kenyere (kb. 12 órás) recept

Dolgozó nő kenyere (kb. 12 órás) recept

A Dolgozó nő kenyere (kb. 12 órás) hozzávalói:
80 dkg liszt
3,5-4 dl víz
2 teáskanál porélesztő
2 csapott ek. sikér
2 ek. 5%-os ecet (erősebből arányosan kevesebb)
3 tk. só


A Dolgozó nő kenyere (kb. 12 órás) elkészítési módja:
Reggel munkába indulás előtt összekeverünk 30 dkg lisztet az élesztővel, és 2-2,5 dl vízzel. Nedves konyharuhával letakarva állni hagyjuk délutánig. Munkából hazaérve hozzáadjuk a habos masszához a maradék hozzávalókat, jól átdagasztjuk, nedves ruhával letakarva pihentetjük, amíg kétszeresére nem nő. Akkor ismét átgyúrjuk, formázzuk, és még egyszer kelesztjük, amíg majdnem kétszeresére nő megint. Hideg sütőben kezdjük sütni, akkor van készen, ha a teteje szép piros, és az alját megütögetve kongó hangot ad. Így vacsorára már friss kenyeret adhatunk az asztalra. Ha inkább délelőtt érünk rá kenyeret sütni, kezdjük el a kovászolást előző este, a többi műveletet pedig végezzük másnap reggel, ill. délelőtt.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A dolgozó nő kenyere (kb. 12 órás) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook