Dobhártya beszakadás (beszélgetés)
Sziasztok! Hát elég dühös vagyok. Fülészeten úgy kimosták a fülem, hogy beszakadt a dobhártya. Most 3 napos antibiotikumot szedek és morgok.
Volt már valaki így? Mennyi idő alatt gyógyul be? hétfőn kell visszamennem kontrollra.
jajaj, Te szegény!!
valami gyógyszeres vattacsíkot nem dugtak a füledbe a hallójáratgyulladásra?? Párom azt kapott, mikor egyszer volt ilyen neki.
Az antibiotikum biztosan segíteni fog!
Kitartás!
Ma ismét a fülészeten kötöttem ki ..a fájdalom fokózdótt :(( és folyni is elkezdett :((
semmit nem csináltak vele csak fájdalomcsillapítót kaptam .A beszakadt dobhártya mellé kaptam egy hallójárat és egy középfüll gyulladást..pedig nem is érte víz .
Bocsi ,ohgy most nem reagálok külön mindenkire de pótolom majd....
Na jó, lehet hogy mi sem voltunk elég körültekintőek, és elképzelhető hogy egy hangya játszótér kellős közepén állítottuk fel a sátrat. Talán benézett egy hangyamama, aki azt hitte cirkuszi sátor. Aztán gondolta kimegy a vészkijáraton, és belemászott a feleségem fülébe. Ott eltévedhetett, és kopogtatni kezdett a dobhártyán, hogy ébredjen, és engedje ki. Az is lehet hogy visított egy nagyot. De lehet hogy a hangya nem tud visítani. :)
Összegezve. A sátorozással nincs semmi gond, de jól meg kell nézni hol állítjuk fel. :)
Volt egy kedvenc strandfürdőnk. Egyszerűen imádtam, mert hangulatos kellemes volt, és sehol ilyen vendégszerető strandosokat nem láttam még.
De két éven keresztül minden ottani strandolást követően begyulladt a fülem. Pedig utoljára kismackó koromban történt hasonló. És hiába próbáltam bármilyen füllcseppet, a végén mindkét alkalommal a fül or gégészeten kötöttem ki. Ott nagynyomással kimosták, és tettek bele valamilyen gyógyhatású szmötyit, amitől néhány napon belül meggyógyult.
Sokat jártam uszodába, strandokkra, de soha sehol nem történt hasonló. Itt a vízben van valami moszatszerűség. Állítólag attól gyógy a víz. Ugyanebben a medencében van egy dögönyöző.
Talán akkor moszatolódik tele a hallójárat, ha a dögönyözőt használjuk? Nem kisérletezem tovább. Nem merek már oda menni.
A doki szerint mocskos lehet a víz.
Egy kempingben voltunk akkor éjjel. nekem az első gondolatom az volt hogy nyomás a zuhanyzóba, és csapassuk vízzel a füllecskét ezerrel. Utólag kiderült hogy ép dobhártya esetén tényleg ez a legjobb megoldás. Bizony otthon is bármi belemászhat, de már tudom hogy mi a teendő.
Nagy levegő, és fejet a víz alá, füllel a csobogás felé. :)
Ne aggódj, ha begyógyul tényleg rendesen fogsz hallani :) Nekem más miatt de az előző hétben nem érhette víz a fülem 2 naponta mosok hajat, hát nem volt egyszerű :/ én vízálló sebtapasszal tagasztottam le.
Mielőbbi gyógyulást! :)
Aztaaaaa...a hideg is kirázott :((
na de ez otthon is előfordulhat nem kell sátorozni... :O Nekem halálfélelmem lett volna az tuti :O
szia!
igen ezt nekem is mondta a dr nő tegnap...használjam sminkeléshet de a fülem közelébe ne vigyem :) használjam az audi fültisztítót :))naa de amikor viszket??? nekem szokott!!!
Lehet nekem magas a fájdalom küszöböm..olyan mint amikor kezd begyulladni a fül..tegnap este vettem egy fájdalomcsillapítót azóta sem..Nekem nem folyik hála..azt mondta a dr nő ha elkezdene folyni akkor azonnal vissza hozzá :(((
Akkor egy középfülgyulladás alakul ki..és sok kárt csinál...
Szia!
A dr nő azt mondta egy hét múlva látni akar mert akkor már el kell kezdenie összegyógyulnia :))
A feleségemnek egy sátorozás alkalmával éjjel belemászott valami a fülébe.
Arra ébredt hogy valami kapargatja a dobhártyáját.
Robogtam vele az ügyeletre , de az úton is csak kaparászott a fülében valami. A doki kérdezte hogy ép a dobhártyája? Vagyis eddig még nem volt beszakadva ?
Nem volt, így nagy nyomással vizet fecskendezett a fülébe, ami a dobhártyáról visszaverődve kimosta a hallójáratból a betolakodó hangyát.
Azt mondta a doki, hogy az a nagy szerencse, hogy ép volt a dobhártyája, így könnyen lehetett segíteni. Azt tanácsolta még, hogy ha bármikor belemászik valami a fülünkbe, akkor a legfontosabb, hogy ép dobhártya esetén "árasszuk el" vízzel a hallójáratot, hogy a betolakodó megfulladjo mert a rázkódás, és egyéb tényezők hatására képes szétfurkálni a dobhártyát, és komoly galibát okozni.
Egyik ismerősömnek még katona korában beszakadt, és nem csinált vele azóta semmit.
Ma csak az egyik fülére hall. Állítólag meg lehetne műteni, de attól meg fél. Nagyon vigyázzni kell a dobhártyára!
Én a fültisztítóról eddig csak rosszat hallottam. Egyrészt a füllnek valamilyen szinten szüksége van fülzsírra. Ne kérdezzétek miért. Így hallottam.:) De a lényeges dolog, hogy leggyakrabban a fültisztító lyukasztja a dobhártyát. De nem ritka az sem, hogy a vatta, ami rajta van gyulladást okoz a fülben ha egy pici szála a fülbe tapadva marad.
Az megint nem egy kellemes dolog.
Összegezve. Ne használjatok fülltisztítót! Többet árt mint használna.
Én kaptam egyszer 1 fülest, iszonyat fájdalommal járt, nem mentem egyből orvoshoz, azt gondoltam majd elmúlik, de begyulladt és orvos lett a vége, akkor tudtam meg, hogy berepedt a dobhártya és azért folyik a fülem mert be is gyulladt.
Kellett járni kezelésre, vmi só szerű port tett fülembe az orvos minden kezelésen és valóban nem érhette víz.
Szia! nem vészes..csak fúra :))
köszi :))
Szia!
köszi :)
szegény!
jobbulást kívánok!
sziasztok !
Igen be van szakadva :(((A dr nő gratulált a művemhez ,egy borsónyi repedés van a dobhártyán :((
egyből kaptam antibiótikumot és nem érheti víz .egy hét múlva kontroll..addigra el kell kezdenie összezárulni .Remélhetőleg ha nem lesz gond akkor a hallás is visszatér.nem raktak bele semmit..a vattás bedúgaszolást sem javasolják..max ha nagy a szél és ki kell mennem...most fáj..vettem be fájdalomcsillapítót .
köszi a dukkokat :))
További ajánlott fórumok:
- Fülműtét - lyukas dobhártya "foltozgatása". Volt-e már valakinek?
- A kormok toredezesere, beszakadasara mit ajanlatos hasznalni, ill.fogyasztani?
- Köröm beszakadása vágáskor
- Sajnos lyukas a dobhártyám. Szerintetek így lehet minden gond nélkül utazni?
- Fülműtét után megint kiszakadhatott a dobhártyám? Mit lehet tenni?
- Csuklásnál fáj a dobhártyám. Ez mitől lehet, volt már valakinek hasonló?