Diós sajttekercs recept
A Diós sajttekercs hozzávalói:30 dkg trappista sajt
1 db tömlős tejszines krémsajt
25 dkg dióbél
A Diós sajttekercs elkészítési módja:
Egy fazékban vizet forralunk,amikor forr,takarékra állitjuk a lángot,beleteszük a trappista sajtot egészben,lefedjük az edényt,és puhulni hagyjuk. .Ha megpuhult lapátkanállal kiszedjük,megfelelő méretű alufóliára tesszük, és azon melegen sodrófával kinyújtjuk,megkenjük a krémsajttal és megrakjuk negyedekre vágott dió gerezdekkel. Feltekerjük,és hűtőbe dermesztjük 1 órát. Tálalás elött a tekercset kissé ferdén felszeleteljük,ésdarált dióval megszórjuk.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2015. okt. 4. 22:57
A diós sajttekercs elkészítési módja és hozzávalói.